SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitlikte Tören

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:00:28
Şehitlikte Tören
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'daki Şehitlikte, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 97. Yılı dolayısı ile tören düzenlendi. Törene, Malatya Valisi Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şehit ve gazi dernekleri yönetici ve temsilcileri, askeri ve mülki erkan, emniyet mensupları, gaziler ile şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı. 
 
Şehitlikteki Anıta çelenk sunulması ile başlayan törende saygı duruşu yapıldı ve  İstiklal Marşı okundu. 2. Ordu Komutanlığı'nda Kurmay Binbaşı Kadir Yıldız, yaptığı konuşmada, "Bugün Malazgirt'te, Kosova'da, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kocatepe'de, Kore'de, Kıbrıs'ta, Afganistan'da, Şırnak'ta, Hakkari'de, yurt dışında ve yurdumuzun her karış toprağında semalarında ve denizlerinde ölümsüzlük şerbeti içenlerin cennete girdikleri gündür. Bugün oğlunun tertemiz alnını öperek, son yolculuğuna uğurlayan şehit analarının, şehit babalarının, şehit eşlerinin, şehit çocuklarının, şehit yakınlarının yani hepimizin günüdür. Bugün dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızın yeryüzünün her köşesinde, üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin bedenlerini vatan topraklarına koyduğu gündür. Vatanımızın birlik ve bütünlüğüne kasteden bölücü terör örgütüne karşı yürütülen iç güvenlik harekatını, şehitlerimize layık olacak şekilde, aynı fedakarlıkta ve cesaretle devam ettirmekteyiz" ifadelerini kullandı. 
 
Anıt defterini imzalayan Vali Ulvi Saran'da konuşmasında, " Üzerinde yaşadığımız vatan toprakları bizler için rahatça nefes alabildiğimiz ve özgürce dolaşabildiğimiz yerler ise bu sizlerin kanlarınızı ve canlarınızı bir gül bahçesine girercesine feda etmezin sayesindedir. Tarih boyunca bu topraklar için yapılan her savaşta canlarını veren şehitlerimizin aziz ve mukaddes mirasını yeni nesillerimize devretmek üzere titizlikle korumak ve şehitlik mertebesinin ne anlam taşıdığını onlara öğretmek mecburiyetindeyiz. Bu önemli ve anlamlı günde aziz hatıranızı yad ederken, sizleri şükran ve rahmetle anıyoruz" diye konuştu.
 
DARENDE'DE..  
Darende'deki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra Hasan Gazi Şehitler Abidesi ziyaret edildi.  Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Çanakkale'de hayatını feda eden şehitleri rahmetle andıklarını ifade ederek, ''Büyük bir onur ve gururla Çanakkale Zaferi'mizi anıyor, cennet vatanımız için seve seve hayatını veren kahramanlarımızı da Darende'mizdeki Hasan Gazi Şehitler Abidesi'nde yad ederek onların ruhlarına Fatiha'lar gönderiyoruz'' dedi. 
  
Daha sonra İlçe Müftüsü Ahmet Varol, şehitler için dua etti. 
     
Törene katılan şehit yakınları ile ilgilenen Kaymakam Aktaş, devlet olarak her zaman şehit yakınlarının yanlarında olduklarını hatırlattı. 1994 yılında Şırnak'ta şehit olan piyade er Hamit Koçhan'ın annesi Sultan Koçhan (72) Kaymakam Aktaş'tan torunlarına ev yapmak için yardım istedi. 
     
Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçede TOKİ tarafından yaptırılan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının belirleyeceği ihtiyaç sahiplerine verilecek konutlardan birinin Sultan Koçhan'a verilmesini önerdi. 
     
Şehit ailelerinin konutlardan yararlanmada öncelik sahibi olduğunu belirten Kaymakam Aktaş, bir konutu aileye vereceklerini bildirdi. 
     
HEKİMHAN'DA     
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü Hekimhan ilçesinde de kutlandı. 
     
Tören Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törene Kaymakam Nurettin Dayan, Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Samet Ali Kılıçoğlu, Cumhuriyet Savcısı Bedir Koca, daire amirleri, siyasi partilerin başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız