SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitlikten Sonra Camide Sohbet

0
Güncellendi - 2016-03-10 23:12:04
Şehitlikten Sonra Camide Sohbet
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Kadınlar gününde, toprağını ve insanını korumak pahasına canını feda eden şehitlerimize minnet duygularının ifade edilmesi için farklı ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştiren Yeşilyurt Nisa Derneği tarafından düzenlenen programda şehitlik ziyareti sonrası Ahmediye Caminde ikindi namazı kılındı. Şehitlerimiz ve Türkiye’mizin birlik ve beraberliği için Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

“GÜÇLÜ DEVLET VE GÜÇLÜ TOPLUM OLMANIN ARKA PLANINDA BİLİNÇLİ VE GÜÇLÜ KADINLAR VARDIR”

“Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla gerçekleştirdikleri etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı ve Nisa Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Kavuk,  “Ailenin temel taşı olan biz kadınlar toplumun da temel taşı ve mimarıyız. Toplum biz kadınların tasarım ve şekil vermesi ile değer ve görünürlük kazanır. Yuva nasıl dişi kuş tarafından yapılıyorsa toplum da kadınlar tarafından yoğrulur ve inşa edilir. Güçlü devlet ve güçlü toplum olmanın arka planında bilinçli ve güçlü kadınlar vardır. Bilinç için eğitim ve öz güven, güç için ise inanç ve mali destek lazımdır. Büyük ve güçlü Yeni Türkiye’nin kimseye muhtaç olmadan dimdik ayakta durabilmesi için güçlü kadınlara ihtiyaç vardır. Bu yüzden kadınlarımızın çocukluğundan itibaren inançlı, güzel ahlaklı, insani değerlerini bilen ve koruyan, özüne sahip çıkan, şanlı tarihini tanıyan, çağın gerisinde kalmayan kalifiye bir eğitim ile donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi gerekir” dedi.

Meltem Kavuk, “Bu topraklarda İslamiyet ile şeref kazanan Anadolu kadını Osmanlı’dan günümüz Türkiye’sine aktif özneler olma bilinciyle tarihsel sorumluluklarını üstlenerek gelmiştir. İstiklal savaşı sonrası tarumar olan topraklarımız eşini, oğlunu kaybetmiş, yüreğine taş basmış kadınların, anaların nasırlı elleriyle şekil verilerek bir dolu anadan müteşekkil Anadolu olmuştur” dedi.

Tüm İslam coğrafyası ve yanı başımızda ki Ortadoğu ülkeleri kan ağlarken, Suriyeli milyonlarca kardeşimiz yerinden yurdundan olmuş içimizde muhacirken bize kutlama yakışmaz diyen Kavuk, “Güneydoğuda, İslam coğrafyasını kana bulayanlar tarafından kandırılarak devletine ihanet edenler, birçok askerimizi şehit edip al bayrakla evlerine gönderirken, Yeşilyurt Nisa Derneği olarak kutlamalı bir kadınlar günü düzenlemek yakışmaz” dedi.

“ŞEHİTLİK ZİYARETİ VE AHMEDİYE CAMİİNDE SOHBET”

Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Yeşilyurt Nisa Derneği tarafından organize edilen program, toprağını ve insanını korumak pahasına canını feda eden şehitlerimizi ziyaret ederek başladı. Dernek üyeleri ellerde karanfiller yüreklerde tekbirlerle Şehir mezarlığında bulunan Şehitliğe sessiz bir yürüyüş ile şehitliklere karanfil bırakarak Fatiha okudu.

Daha sonra Beydağı Devlet Hastanesi arakasındaki Ahmediye Camiinde ikindi namazı kılarak, Şehitlerimiz ve Türkiye’mizin birlik ve beraberliği için önce Kur’an-ı Kerim’den sureler okundu, dualar edildi. Dr. Gülsehla Türkmen ve Vaize Fatma Geçici tarafından “Çağın getirileri ile kadının aile ve toplumdaki değişen misyonu” ve “İslam’da Kadının Rolü” konulu konuşma yapıldı.  Diyanet İşleri Başkanlığı'nın “Kadın” konulu sinevizyon gösterimi izlendi.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı ve Nisa Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Kavuk, “Bu programın tertip edilmesine destek veren Yeşilyurt Belediyesi Başkanımız Sayın Hacı Uğur Polat’a, Konuşmacı Dr. Gülsehla Türkmen ve Vaize Fatma Geçici’ye, Ahmediye Camii İmamı Nihat Bey ve Kız Kur’an Kursu hocalarımıza ve programımızda Yeşilyurt Nisa Derneğini yalnız bırakmayan tüm STK’lara dost ve hemşerilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Yeşilyurt Nisa Derneği programa katılanlara “Kur’an-ı anlamıyla en iyi şekilde anlayarak amel etmemiz” düşüncesiyle Diyanet İşleri Başkanlığının Türkçe Meal Kur’an-ı Kerim-i hediye edildi. Karanfillerle uğurlanan kadınlara camii bahçesinde kurulan stantta lokma ikramı yapıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Vali Süleyman Kamçı'nın Eşi Ayşe Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın eşi Fatma Zehra Çakır, AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu'nun eşi Esra Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın eşi Yasemin Polat ile Nisa Derneği üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ahmediye Cami bahçesinde programa katılan bayanlara karanfil takdim ederek, anlamlı ve güzel bir etkinlikte bayanları bir araya getiren Nisa Derneği Yönetim Kurulunu tebrik etti.

Bülten

a4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız