SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehri Bayrakla Donatalım"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:28:02
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Dağlıca  ve Iğdır'da meydana gelen hain saldırılar sonucu hayatını kaybeden şehit asker ve polisler için bir başsağlığı mesajı yayınladı. 

Başkan Çakır'ın mesajı şöyle: 

"Dağlıca’da şehid olan askerlerimize ve bugün (Salı) Iğdır’da alçakça saldırı sonucu şehid olan polislerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret, kederli aileleri başta olmak üzere aziz milletimize sabırlar diliyorum.

Yeryüzündeki tüm mazlumların umudu haline gelmiş bir Türkiye’yi içlerine sindiremeyen uluslararası şer güçler;  yerli piyonları aracılığı ile aziz milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kastetmektedirler. Bu coğrafya bugüne kadar nice elim hadiselere şahitlik etmiştir. Her karışı şüheda kanı ile yoğrulmuş vatan toprakları bu ve benzeri nice alçaklıklara, kahpeliklere tanık olmuştur. 

Necip milletimizin bağrı bu tür nice acılarla, elemlerle, ıstıraplarla dağlanmış, yanmış, kavrulmuştur. Ama Rabbimize hamd olsun bu tür soysuz girişimler aklı ve kalbi selim milletimizin feraseti ve basireti sayesinde başarısız olmuş, hainler tüm hile ve desiselerine rağmen amaçlarına ulaşamamışlardır. 

Ve yine çok zor günler geçirmekteyiz. Gelen her şehit haberi acımızı artırıyor, yüreklerimizi yakıyor, sinelerimizi dağlıyor. İnşallah bugünler de gelip geçecektir. Millet olarak bir ve beraber oldukça, kardeşliğimizi muhafaza ettikçe hainler asla ama asla kirli emellerine ulaşamayacaklardır. 

Bu vesile ile bir kez daha cennet vatanımız için, aziz milletimizin bekası için çarpışan ve şehid olan tüm şühedamıza Rabbimden rahmet ve mağfiret;  yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Başta şehitlerimizin aileleri ve silah arkadaşları olmak üzere aziz milletimize sabırlar, kahraman güvenlik güçlerimize de Cenab-ı Hak’tan muzafferiyetler diliyorum."

BAYRAK ASMA KAMPANYASI..

Büyükşehir Belediyesi, Dağlıca ve Iğdır'da düzenlenen hain saldırıların ardından, aziz şehitlere saygı için, şehrin Türk Bayrağı ile donatılması amacıyla bir kampanya başlattı. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir genelinde birçok noktaya Türk Bayraklarının asılacağı; vatandaşlarımızın da hem aziz şehitlerimize saygımızı göstermek hem de birlik ve beraberliğimizi, şer odaklarının her türlü hain planlarına karşı vakur duruşumuzu ve metanetimizi göstermek için ev ve iş yerlerini Türk Bayrakları ile donatmaları istendi. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Dağlıca'da yanan ateşin acısı geçmeden, Iğdır'dan gelen kara haber bütün milletimizi derin bir acıya daha gark etmiştir. Yakaladığı büyüme, huzur ve istikrar sayesinde bölgesinin en güçlü devleti haline gelen ülkemizin üzerinde oynanan karanlık oyunlar tekrar sergilenmeye çalışılmaktadır. 

Unutulmamalıdır ki bu millet bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şer odaklarının hain emellerini kursaklarında bırakmaya devam edecek, birlik ve beraberliğini daha da pekiştirecek, vakur duruşunu sergilemeye devam edecektir. 

İşte bu nedenle Malatya olarak, teröre karşı tepkimizi, aziz şühedamıza da saygımızı göstermek için şehrimizi el birliğiyle Türk Bayrakları ile donatalım.

Bu vesileyle son saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize bir kez daha Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, güvenlik güçlerimize de muvaffakiyetler diliyorum" dedi.

KESKİN: MALATYA’YI BAYRAKLARLA DONATALIM

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin de, esnaf ve sanatkarlara işyerlerine, tüm sivil toplum kuruluşlarına da kurum binalarına Türk Bayrağı asma çağrısında bulundu.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Terör örgütünün alçak saldırıları sonucunda Dağlıca 16 askerimizin şehit düşmesinin ardından, Iğdır’da 13 ve Tunceli’de 1 polisimizi daha şehit vermenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz, mekanları cennet olsun. Terörü örgütüne karşı devletimizin vermiş olduğu mücadelenin yanında toplumsal tepkide çok önemlidir. Bu nedenle Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak tüm esnaf ve sanatkarlarımıza işyerlerine ve araçlarına Türk Bayrağı asma çağrısında bulunuyoruz. Aynı tepkiyi tüm sivil toplum kuruluşlarından da bekliyoruz. Teröre karşı toplumsal duyarlılığımızın bir ifadesi olarak Malatya’yı bayraklarla donatalım. Gün siyasi eleştirilerle toplumun kutuplaşması değil, teröre karşı birlik içinde hareket etme günüdür. Eleştirilerimizi, siyasi tepkilerimizi şehitlerimiz için bir kenara bırakılım ve toplum olarak aynı duyarlılıkla,  aynı yüreklilikle birlik ve beraberlik içinde bölücü terör örgütüne karşı tepkimizi ortaya koyalım. Vatandaşımız hiçbir şey yapamıyorsa bile işyerine ve aracına bayrak asmalı” dedi.

Keskin’in bayrak asma çağrısı üzerine Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin bulunduğu Esnaf Sarayı ile Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası binalarına dev Türk bayrakları asıldı. Ayrıca MESOB’a bağlı tüm il merkezindeki ve ilçelerdeki odalara da üyelerin bilgilendirilmesi amacıyla mesaj gönderilirken, Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası’na bağlı tüm üyeleri de araçlarına ve işyerlerine bayrak asmaya davet edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız