SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehri Dinamitle Ayağa Kaldırdılar!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:22:18
Şehri Dinamitle Ayağa Kaldırdılar!
A- A+ PAYLAŞ

TOKİ'nin Beydağı bölgesindeki inşaat kazısında kullandığı dinamit patlaması şehri ayağa kaldırdı. Beydağı eteklerinde inşaat faaliyetlerini sürdüren TOKİ’nin kazıcı yerine dinamit kullanması bölge sakinlerini olduğu kadar teknik uzmanları da endişeye sevk etti.  Uzmanlar  kazı çalışmalarında dinamit kullanımının çok sakıncalı sonuçlar doğuracağı, buna müdahale edilmesi gerektiği uyarısında bulundular 

Beydağı eteklerinde Salı günü 13.50 sıralarında  meydana gelen ve kent merkezinde de etkili bir şekilde duyulan  patlamanın TOKİ konutlarının inşaatında yapılan kazı çalışmalarında dinamit kullanmasının neden olduğu emniyet kayıtlarına geçti.  TOKİ’nin inşaat alanında yapılan kazı çalışmalarında  dinamit kullandığını ve kent merkezinde bir çok yapının camlarını sarsan ve halkı heyecana sürükleyen dinamit patlatmasında fırlayan bir kaya parçasının da çevrede bulunan bir evin çatısına düştüğünü ve evin önemli maddi hasara uğradığı da emniyet kayıtlarında yer aldı. TOKİ’nin karşısında bulunan bir inşaatın temel kazısında patlama meydana geldi. Patlamanın kazı sırasında kullanılan bir dinamitten kaynaklandığı bildirildi. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin güvenlik çemberi oluşturduğu konutlar bölgesinde patlatmaların sorunsuz olarak tamamlandığı ifade edildi. Patlamadan duydukları korkuyu “ Özellikle sabahın erken saatlerinde yapılan patlatmalar, hastalarımızı ve çocuklarımızı çok korkutuyor.  Şehrin merkezi yerinde dinamit patlatmaları ne kadar doğru? Dinamit yerine kazı makineleri kullanmaları daha doğru olmaz mı, yetkililer bunları görmüyor ki derken, Jeoloji mühendisleri “ Kazı çalışmalarında dinamit kullanılması çok sakıncalı. Özellikle su kaynakları ve bina temelleri açısından da çok sakıncalı. Temel içinde olsa, yol içinde olsa, tünel içinde olsa  yani yapılacak her türlü dinamit patlatılmasında jeolojik etütler yapılmalı ve patlatmalar bu doğrultuda yapılmalı dediler. , inşaat mühendisleri de “ Kazı çalışmalarında dinamit patlatılması zorunlu olabilir. Ama yapılacak patlatmalar yapılan etütler doğrultusunda yapılmalı. Aksi halde ciddi sıkıntılar doğurur” ifadeleriyle yapılacak patlatmaların etütlere uygun olarak patlatılması gerektiğini belirttiler. 

HABER: Yaşar KARAASLAN- Malatya Söz Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız