SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehrin Ortası Oldu Otopark Çukuru!..

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Cami Çevre Düzenlemesi Projesi'ni gerçekleştirme iddiasındaki belediye, projenin Anıtlar Kurulu'nca onaylanmasından sonra, cami önündeki parkı 1 ayı aşkın bir zaman önce, iş makineleriyle "dağıttı".. Ancak sorun şu idi ki; Ağustos'un en sıcak günlerinde insanların gölgeye ihtiyaç duyduğu bir dönemde, oturup serinlediği "ulu" ağaçlı park yıkılırken, bir yanındaki "belediye" kiracısı dükkanlar tahliye edilememiş ve belediye ile mahkemelik olmuşlardı.

Parkın camiye bakan tarafındaki 12 dükkanın yanı sıra ön cephedeki bir büfeyi işleten belediye kiracıları, mülk sahibiyle anlaşamadıkları için işyerlerini terketmemekte direniyorlardı.

Bu sorun hallolmadığı için, yapılacak işin ihalesi bile olmamıştı. Ama belediye her nedense, Ağustos'un en sıcak günlerinde, gölgesinde insanların serinlediği ulu ağaçların bulunduğu parkın yerini "kocaman bir çukura" çevirmişti. Bu halden sonra da, hiçbir çalışma gözlenmedi. Kiracılar faaliyetlerini sürdürürken, daha sonra belediyenin bir faaliyeti görülmedi.

Malatya'nın gerçek anlamda "tam orta yeri" olan bahse konu alandaki "çukur"u doldurmak çok sürmedi. Oto parka dönüştü. Yemyeşil bir parkın, bir anda kocaman bir çukura ardından da "gecekondu" otoparka dönüşmesine bir anlam veremeyenlere karşın, belediyenin bu konuda henüz kamuoyuna bir açıklaması da yok.

Mahkeme ne kadar devam edecek bilinmez. Ama o kiracılarla ilgili sorun halledilmezse, o çukur orda kalacak. Tabi, belediyenin ilginç bir değerlendirmeyle, hukuki sorunlarını çözmeden kentin ortasına açtığı çukurun mevcut halinin yarattığı baskı nedeniyle, kiracılarıyla pazarlık gücünün zayıfladığını da unutmamak gerekiyor..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız