SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şehrin Üyesine Dönüştürülmeli'

A- A+ PAYLAŞ

Bazı sivil toplum kuruluşlarının ortaklığıyla düzenlenen "Sürdürülebilir Kentleşme ve Kentlilik' konulu sempozyum hafta sonunda yapıldı.

Konuşmaların daha sonra yayınlanacağı belirtilen sempozyumla ilgili olarak organizasyondan şu açıklama yapıldı:

"Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (BİLSAM), Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya Kent Konseyi, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odalarının proje ortaklığıyla düzenlenen ''Sürdürülebilir Kentleşme ve Kentlilik'' konulu sempozyum Ramada Hotelde gerçekleştirildi.

Ramada Hotel'deki sempozyumun açılış törenine Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, "2008 yılında tarihte ilk defa şehirde yaşayan insanların sayısı kırsalda yaşayan insanların sayısını geçmiş bulunmaktadır. Artık dünya nüfusunun yüzde 50'sinden fazlası, Türkiye nüfusunun ise yüzde 75'ten fazlası, Malatya nüfusunun ise yüzde 65'ten fazlası ise şehirlerde yaşamaktadır. Kentler insanların tarihsel yürüyüşü içinde insanoğlu tarafından ortaya çıkarılmış en orijinal ve karmaşık yapılardır.Bütün peygamberler, büyük filozof ve düşünürler,büyük düşünce ve aksiyon adamları hep şehirlerde ortaya çıkmıştır." dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Şehri oluştururken göçle gelen vatandaşlarımızın şehre ait olduğunu düşündürerek yetiştirmemiz ve bu duyguyu yaratmamız gerekiyor. Gelen göçü şehrin birer üyesi haline dönüştürmemiz şart. Bir yandan şehirleşme, modernleşme,imar bütünlüğü ve alt yapı sorunlarının çözülmesi gibi çalışmalarımızı sürdürürken, bir yandan da sosyal kültürel ve eğitsel anlamda yoğun çalışmalar ortaya koymalıyız" dedi.

Vali Ulvi Saran da, "Toplumsal hayatımızı, tüm yönleriyle bizi çevreleyen kavramlar ve kurumlar kentlerde kurulmuştur. Devletler de kentlerde kurulmuştur. Ticari yapı, ekonomik sistemler burada kurulmuşlardır. Bilim ve sanat, kültür tüm yönleriyle kentlerde gelişmiştir. Estetik zevkler, düşünce dünyasının getirdiği kazanımlar kentlerde sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından "Sürdürülebilirlik, Kentleşme ve Yeni Eğilimler" konulu panele geçildi. Doç. Dr. M. Ulvi Saran’ın yönettiği panelde Prof.Dr.Kemal Görmez, Doç.Dr.Ferhat Kentel, Öğrt.Grv.Kürşat Bumin ve Dr.Alev Erkilet panelist olarak yer aldılar.

Sempozyumda 12 ayrı oturumda 48 adet bildiri sunuldu.Kapanış panelinin ardından Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde "Kentsel Yapılar,Afetler ve Bioharmoloji" paneli ve Hilmi Yavuz’un "Kent ve Medeniyet" konulu konferansı ile sempozyum tamamlanmış oldu.Ayrıca Kongre ve Kültür Merkezi salonunda Malatya Resimleri sergisi yer aldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız