SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Şehrin Yabancısıyım, Ne Bileyim?''

A- A+ PAYLAŞ

Kız Meslek Lisesi kavşağındaki alt geçidin gerek Milli Egemenlik Caddesi, gerekse Turgut Temelli Caddelerindeki trafiği daha da sıkıştırması üzerine, bu caddelerin bir bölümünün "bölünmüş yol" haline getirilmesine karşın, yeterli işaretlendirme yapılmamasının yolaçtığı tehlike, son olarak "hafif" atlatılan bir trafik kazasıyla sonuçlandı.

Geçtiğimiz Perşembe gecesi 23.30 sıralarında Milli Egemenlik Caddesi'nden gelip alt geçitten geçtikten sonra Turgut Temelli Caddesi'ne çıkan ve sürücüsünün adı öğrenilemeyen 68 EP 055 plakalı araç, yolun devamındaki bölünmüş bölümü göremeyince, yolun ortadaki refüje bindirdi ve duramayınca, alt kısmında hasar meydana geldi.

Otonun sürücüsü, Malatya'nın yabancısı olduğunu, alt geçitten çıkınca, karşıdaki bir aracın ışığı nedeniyle ortadaki ince refüjü göremediğini ve kaza yaptığını belirterek, yolun durumuna tepki gösterdi.

Bu arada kazaya tanık olanlar, alt geçidin Milli Egemenlik ve Turgut Temelli Caddelerine çıkışlarındaki eğimin yüksekliği nedeniyle, bu bölümü çıkabilmek için araçların hızlandığını, özellikle geceleri son kazada olduğu gibi yeterince işaretlendirmesi olmayan refüjlerin tehlike yarattığını öne sürdüler.

Öte yandan, gerek Kız Meslek, gerekse Sıtmapınarı alt geçitlerine girmeden, bu caddelerden İnönü Caddesi'ne dönüşlerle ilgili trafik sinyalizasyon sisteminin devrede olmaması, alt geçit yanından ana caddeye çıkış yollarının darlığı da eleştirilere yolaçıyor. Işıklı sinyalizasyon sisteminin, trafik akışını aksatacağı gerekçesiyle devreye sokulmadığı öne sürülürken, ışığın devreye sokulmasının ise dar olan tali yollarda sıkışmaya yolaçacağı belirtilirken, her iki halde de sorun yaratan bu duruma çözüm sağlanması isteniyor.

Diğer yandan, alt geçitlerin devreye girmesiyle İnönü Caddesi'nden geçişlere rağmen, özellikle Çevreyolu bağlantısında araç yığılmalarının olduğu ve bu durumun kimi zaman alt geçit içine kadar araç yığılmasına yolaçtığı da belirtilerek, bir an önce Çevreyolu'nun üst ya da alt geçitle rahatılması gerektiği öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız