SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şeker Arazisi Belediyeye

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme kapsamına alınan Malatya Şeker Fabrikası'na ait alanın 306.5 dönümlük bölümünün Malatya Belediyesi'ne devri dolayısıyla tören yapıldı ve devir imzaları atıldı.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu şu bülteni yayınladı:

"Özellikle yeşil alan ve çevre düzenlemesi çalışmalarıyla Malatya’yı Türkiye’nin önde gelen illeri arasında yer almasını sağlayan, Belediye Başkanı H.Cemal Akın, özelleştirme kapsamına alınan kamu kurum ve kuruluşları arazilerini bir bir Malatya’ya kazandırıyor.

Sümer Holding, Meyvecilik arazisi gibi önemli alanları Malatya Belediyesi’ne kazandıran Başkan Akın, şimdi de Şeker Fabrikası arazisinden 306.5 dönümlük bir alanı Malatya Belediyesi’ne kazandırdı.

Yaklaşık 307 dönümlük alanın Malatya Belediyesi’ne devri için, 21 Ekim Salı günü bir tören düzenlendi.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Yetiş, Müdür Yardımcısı Nuri Kalkan, 2. Bölge Tapu Sicil Müdür Vekili İbrahim Baloğlu ile Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve Belediye Personeli katıldı.

Tören sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, özelleştirme kapsamında olan kamu kurum ve kuruluşların gayrimenkullerinin Malatya Belediyesi’ne devredilmesi için büyük gayret gösterdiklerini belirterek, gerek Meyvecilik Araştırma Enstitüsü, gerek Sümer Fabrikası, gerek Şeker Fabrikası gayrimenkulleri ile son olarak da geçtiğimiz hafta yine Sümer Holdinge ait 21 dönümlük bir gayrimenkulü Malatyalıların hizmetine sunmak üzere Malatya Belediyesi’ne kazandırdıklarını söyledi.

Amaçlarının sözkonusu bu alanların 3-5 kişilik gruplara değil, bütün Malatya’ya hizmet etmesini sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Akın, özetle şunları söyledi:

“Şeker Fabrikası’na ait birkısım gayrimenkullerin Malatya Belediyesi’ne devri hususunda çalışmalarımız devam ediyordu. Bununla ilgili olarak Ankara’da Genel Müdürümüzle görüşmüştüm.

Ankara’ya gittiğimizde Şeker Fabrikası Genel Müdürümüzle görüşmüştüm. Başbakanımız sayın Recep Tayip Erdoğan haftasonunda Elazığ’a gelmesi nedeniyle Malatya ile ilgili bilgi edindiler. Biz Malatya’daki gelişmeleri kendilerine arzettik. Sümer fabrikası tarafından Belediyemize devredilen alanda parkımızı bitirdiğimizi söyledik. Şeker fabrikası alanını sordu. Biz de tapu devir işlemlerinin sürdüğünü söyledik. Kendisi hemen Devlet Bakanı sayın Cemil Çiçek’e talimat buyurdu, sayın Cemil Çiçek de Genel Müdürümüzle görüştü, bunun üzerine devir işlemleri hızlandı.”

Şeker Fabrikası arazilerini de Sümer Fabrikası arazilerinde olduğu gibi Malatya insanının hizmetine sunmak için çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Akın, “Bu dönemde, bu şekilde Malatya’ya kazandırmış olduğumuz gayrimenkullerin değeri katrilyonlarla ölçülemeyecek kadar yüksektir. Bu arazilerin Malatyamız’a kazandırılmasından dolayı özellikle Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Ayrıca bu çalışmalarda bizi yalnız bırakmayan meclis üyesi arkadaşlarıma, Belediye’de görevli kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. İnşallah onlarla birlikte önümüzdeki günlerde çok daha büyük hizmetlere imza atacağız” dedi.

Malatya’nın bölgenin ve Türkiye’nin en seçkin illeri arasında yer alması için çalıştıklarını belirten Başkan Akın, “8. Cumhurbaşkanımız hemşerimiz merhum Turgut Özal Malatya için dört dörtlük vilayet derdi. Ben inanıyorum ki kısa bir zaman içerisinde de Türkiye’nin en seçkin illerinden birisi olacak” dedi.

Kentsel dönüşüm uygulamasıyla, Beydağı eteklerinin imara açılmasıyla, meydan düzenlemeleriyle, cadde ve kaldırımların yeniden inşa edilmesiyle, yağmur drenaj kanallarıyla, araç alt geçitleriyle, 60 bin dönümlük imar çalışmasıyla Malatya’nın Türkiye’nin yıldızı haline geldiğini söyleyen Başkan Akın, bu hizmetlerin yapılması sırasında kendilerine büyük destek veren bütün hemşerilerine teşekkür ettiğini belirtti.

Başkan Akın’ın konuşmasının ardından 306.5 dönümlük Şeker Fabrikası arazisinin Malatya Belediyesi’ne devri ile ilgili imzalar atıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız