SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şeker Fabrikası Devrine 'Dur'..

A- A+ PAYLAŞ

Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu, Malatya Şeker Fabrikası'na ait arazinin Malatya Belediyesi ile küçük bir bölümünü Diyanet İşleri Başkanlığı'na devretmesi işlemini durduran Danıştay Onüçüncü Dairesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını onayladı.

Malatya Şeker Fabrikası'na ait arazilerin Malatya Belediyesi'ne, alandaki caminin de Diyanet İşleri Başkanlığı'na bedelsiz olarak devreden Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın kararına itiraz eden Şeker İş Sendikası'nın Danıştay Onüçüncü Dairesi'ne açtığı davada yürütmeni durdurulması kararı verilmişti. Bunu üzerine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu'na yaptığı itiraz üzerine ise, kurulun 26 üyesinden 24 üyenin yürütmeyi durdurma kararını için kabul, 2 üyenin ise ret oyu kullanması sonucunda işlemin durdurulması yönünde karar çıktı.

Özelleştirme İdaresi, şeker fabrikasındaki arazileri hayvanat bahçesi, olimpik havuz, spor kompleksi, arberetum, su oyun ve gösteri alanları, suni gölet, aguapark, amfi tiyatro, sosyal tesisler, teşhir merkezleri gibi hizmetlerde kullanılmak üzere Malatya Belediyesi'ne devretmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız