SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şeker Fabrikası İçin Dava

A- A+ PAYLAŞ
Şeker-İş Sendikası, Özelleştirme İdaresi’nin (ÖİB) Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait portföy C kapsamındaki Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba fabrikaları ile portföy B kapsamında bulunan Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan fabrikalarının bir bütün halinde varlık satışı uygulanmak suretiyle pazarlıkla satılmak üzere ihaleye çıkartılması kararına karşı bir kez daha Danıştay’da dava açtı. 
 
Sendikadan yapılan açıklamaya göre, Şeker-İş Sendikası adına  Danıştay 13. Daire Başkanlığı’na  verilen dava dilekçelerinde; Danıştay kararı ile iptal edilen 2009 ihaleleri ile birebir aynı olması sebebiyle yargı kararlarının etkisiz bırakıldığı gerekçesiyle ihale oluru ve ihale şartları belgesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talep edildi. Danıştay 13. Dairesi’ne verilen dilekçede; pek çok şeker fabrikasının kapanmasını öngören idarenin yaklaşımının hukuka, kamu yararı ve vicdana aykırı olduğu, 6111 sayılı Torba Yasa ile pancar üreticisi aleyhine düzenlemeler yapıldığı, ileri sürülen gerekçelerin maddi gerçeklerle örtüşmediği ve Türk şeker fabrikalarının değerine yönelik hesaplamaların geçerliliğini yitirdiği de ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız