SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şeker Fabrikası Satışı İptal'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:14:57
'Şeker Fabrikası Satışı İptal'
A- A+ PAYLAŞ

ELBİSTAN- Elbistan Şeker Fabrikası’nın da içerisinde bulunduğu B portföyünde yer alan Elazığ, Malatya ve Erzincan Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi iptal edildi. 

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait olan ve içerisinde Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan Şeker Fabrikalarının yer aldığı Portföy B’de 7 firmanın katılımı ile nihai pazarlık görüşmeleri ve elemeli geçen teklif sürecinde en yüksek teklifi, 266 milyon Dolarla Kolin-Limak OGG vermişti.

Özelleştirme Yüksek Kurulunun 12 Ağustos 2008 tarihli ve 2008/50 sayılı Kararında Portföy B olarak özelleştirilmesi kararlaştırılan Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait; Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan Şeker Fabrikalarının bir bütün halinde portföy grubu olarak ‘Varlık Satışı’ ve ‘Pazarlık Usulü’ uygulanmak suretiyle özelleştirilmesi amacıyla 14 Eylül-11 Kasım 2011 tarihleri arasında ihale ilanına çıkılmış, teklif sahiplerinin müşterek katılımıyla 29 Kasım 2011 tarihinde ‘Nihai Pazarlık Görüşmesi’ yapılmış ve Rekabet Kurulu’ndan alınan uygun görüşle birlikte ihale sonuçları, Özelleştirme Yüksek Kurulu onayına sunulmuştu.

Özelleştirme Yüksek Kurulu, B Portföyünde yer alan fabrikaların satışına vize vermedi.

Özelleştirmenin iptaliyle ilgili bir açıklama yapan AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, kararın 9 Ekim 2012’de çıktığını belirterek, şunları söyledi:

“Bilindiği üzere Elbistan Şeker Fabrikası’nın da içinde olduğu B portföyü bir yerli bir yabancı firma ortaklaşa satın almıştı. Bu satışa karşı halkımızdan ve şeker fabrikası çalışanlarından büyük bir tepki vardı. Bu tepki, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine değil, çok ucuza satılmış olmasına idi. Özellikle Elbistan ve Malatya şeker fabrikalarına ait arazilerin merkezi yerlerde olması ve çok değerli olması nedeniyle fabrikaların ucuza gittiği iddia ediliyordu. Bununla ilgili defalarca milletvekillerimiz ile özellikle Grup Başkanvekilimiz sayın Mahir Ünal ile görüşmeler yapıldı. Şeker-İş Sendikası yetkilileri görüşme yaptı. Bizlerde görüşmeler yaptık. Bu çalışma çerçevesinde hazırlanan evrak ve belgelerle bölge milletvekillerimiz, Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal önderliğinde Başbakanımıza bu bilgileri ulaştırdılar. Bununla ilgili geçtiğimiz aylarda sayın Başbakanımız, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili toplantı yaptı. bu çerçevede bizden de bazı evraklar istendi. Fabrikanın durumu ve ne kadar arazisi var, değeri ile ilgili, kaç çalışan olduğu yönünde belgeler istenmişti. Biz bu belgeleri sayın Ünal’a ulaştırdık. Kendisinin de şeker fabrikaları genel müdürü ile görüşmeleri vardı. Bu çerçevede Başbakanımız bu olayı bir müddet erteledi. Nihayetinde ise 9 Ekim itibarı ile Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla, sayın Başbakanımızın ve ilgili bakanları imzası ile B portföyündeki satışlar iptal edildi. İnşallah memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olur. Bu iptal oldu-olmadı, özellikle şeker çalışanları arasında bir beklenti vardı. Burada çalışan insanlarda kendilerince bir düzen kurmuşlar. Satış onaylanırsa başka yerlere gitme durumu, tayin durumu vardı. İnsanlar bu kararı verebilmek için bunun sonucunu bekliyorlardı. Biz bu çalışmadan dolayı başta AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal ve bölge milletvekillerimize, aynı zamanda diğer fabrikaların bulunduğu bölgelerdeki milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz. İptali gerçekleştirdiği için de sayın başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız