SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şeker Fabrikası Satışta!

A- A+ PAYLAŞ
Malatya, Erzincan, Elazığ, Elbistan, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'ye ait Portföy-B grubundaki Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan Şeker Fabrikaları ile Portföy-C grubundaki Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarının portföy grubu olarak bir bütün halinde satış yöntemi "Varlık Satışı" şeklinde uygulanmak suretiyle, pazarlık usulü ile özelleştirilmek üzere ihale edilmesinin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Özelleştirme ilanına göre, Malatya, Erzincan, Elazığ, Elbistan şeker fabrikalarının portföy grubu için 10 milyon dolar, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikaları'nın portföy grubu içinde 15 milyon dolar geçici teminat isteniyor ve başvurular için son tarih 11 Kasım 2011. Tekliflerin ABD Doları olarak alınacağı ve ihalenin ABD Doları üzerinden peşin esasına göre değerlendirileceği, ihale bedelinin peşin veya vadeli ödenebileceği, en fazla 60 ay taksit yapılabileceği
kaydedildi.
 
İlanda, fabrikaları satın alan alıcılara, Şeker Kurulu tarafından belirlenecek toplam şeker kotası çerçevesinde en az 5 yıl yerli pancardan beyaz şeker üretilmesi şartı getirildiği de belirtildi.
 
TÜM FABRİKALAR 2012'DE SATILIYOR
İlanda, Türkşeker A.Ş. şeker fabrikalarından oluşturulan diğer 4 portföy şeker fabrikalarının portföy grubu halinde varlık satışı yöntemiyle özelleştirilmesine yönelik gerçekleştirilecek ihalelerin hazırlıklarının devam ettiği ve bu gruplardaki şeker fabrikalarının ihalelerinin 2012 yılında başlatılmasının planlandığı ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız