SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şeker Fabrikası'nı Belediye Çalıştıracak!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı, hemşehrimiz İzmir milletvekili Prof.Dr. Nüket Hotar Göksel'in ziyareti sırasında, basın mensuplarının Şeker Fabrikası'yla ilgili sorularını da yanıtladı. Akın, arazisinin önemli bölümünün belediyeye devredilmesi gündemde olan fabrikanın kapatılmayacağını, kapatmanın söz konusu olması halinde burayı işletmeye belediyenin talip olduğunu bildirdi.

HOTAR'IN ZİYARETİ..
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret etti.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte 26 Haziran Pazartesi günü saat 16.30’da gerçekleşen ziyaret sırasında, aslen Malatyalı olan Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel, Yetiştirme Yurdu, Huzurevi ve Valilik’ten sonra Belediye’yi ziyaret ettiklerini belirterek, incelemelerde bulunduğu yerlerde gördüğü ihtiyaçların giderilmesi için Başkan Akın’dan ricada bulundu.

Göksel, Huzurevi’nde çevre düzenlemesi ve asfaltlamaya ihtiyaç duyulduğunu belirtirken, Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise, sözkonusu yerin Yakınca Belediyesi sınırları içerisinde olduğunu, ancak belirtilen ihtiyaçların Malatya Belediyesi tarafından yapılacağını belirtti.

Başkan Akın, Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel’e ziyaret anısına, kristal kayısı maketi ile kayısı hediye etti.

ŞEKER FABRİKASI SORUSU..
Ziyaret sırasında bir basın mensubunun Şeker Fabrikası ile ilgili sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, son zamanlarda gündemde bulunan Malatya Şeker Fabrikası’nın her halükarda çalışacağını belirterek, Malatya Belediyesi’nin şeker fabrikasının kapanacak/kapanmayacak dedikodularını önlemek amacıyla fabrikanın Malatya Belediyesi’ne devrini teklif ettiklerini söyledi.

Başkan Akın, Şeker Fabrikası ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Başbakanımız daha önce Malatyamızı şereflendirdiğinde Şeker Fabrikası alanının, -fabrikanın faaliyet gösterebilmesi için gerekli arsa hariç- Malatya Belediyesi’ne ve Malatya halkına devredilmesi hususunda talimat buyurdu. Biz gerekli çalışmaları yaptık. Belki özel teşebbüs mantığıyla düşünüldüğünde 97 dönümlük bir arsa, fabrikanın faaliyet göstermesi için yeterliydi. Ancak yapmış olduğumuz görüşmelerden sonra 180 dönüm civarında bir arsayı fabrikanın çalışma alanı olarak bırakıp, arta kalanı da Malatya’ya kazandırılması hususunda Özelleştirme İdaresi’nden Malatya’ya devredilmesi hususunda Başbakanımızın talimatı var.

Malatya’da şeker fabrikası kapanmayacak, faaliyet gösterecek. 1000 dönümden arta kalan 800 dönüm de Malatya halkına ve Malatya Belediyesine devredilecek. Hatta geçenlerde biz gerek Sanayi Bakanlığı’na, gerek Özelleştirme İdaresi’ne sözkonusu fabrikanın Belediye tarafından işletilmek kaydıyla, tümüyle Belediye’ye devri hususunda bir talebimiz oldu. Ancak bu teklifimizin sebebi, fabrikanın bahsedilen dedikoduları önlemek açısından işletilmesi düşüncesiyleydi. Yani fabrikanın şu anda kapatılması sözkonusu değil. Eğer böyle bir şey gündemde olursa Malatya Belediyesi fabrikayı çalıştıracak.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız