SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şeker Hoca" Vatan Partisi'nde

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:58:42
A- A+ PAYLAŞ

Kamuoyunun "Şeker Hoca" olarak tanıdığı Şeker Fabrikası Camii emekli imamı Celal Tilgen Vatan Partisi saflarına katıldı.

Vatan Partisi'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Türkiye onu Şeker Hoca lakabı ile tanıyor. Asıl adı Celal Tilgen. 1952 doğumlu. Malatya Şeker Camii’nde uzun yıllar imamlık yapmış. Ama insanlar ona “şeker gibi adam” anlamında Şeker Hoca diye lakap takmışlar.  

Şeker Hoca Elazığ’ın Baskil ilçesinin Gemici köyünden. Halkla ilişkiler uzmanı ve ilahiyatçı. Başbakanlığı döneminde Turgut Özal’ın dini danışmanlığını yapmış. 

Görev yaptığı Şeker Camii’nde ayakkabıları kaskolamış Şeker Hoca. Ayakkabısı çalınana yeni bir ayakkabı hediye ediyor. İslam dinini sevdirmek amacıyla camiye gelen ufak çocuklara hediyeler vermiş. Çok sosyal bir adam olarak tanınıyor bölgede. Yardımseverliği ile, küskünleri barıştırması ile ün yapmış.

GÖREVİNİ YAPAMAYAN AKP İKTİDARI İSTİFA ETMELİ

Celal Tilgen Hoca, 14 Temmuz 2011 tarihinde Diyarbakır’da PKK tarafından 13 askerin şehit edilmesinin ardından 15 Temmuz günü Cuma namazının ardından imamlıktan istifa etmişti. Tilgen son vaazinde cemaate şöyle seslenmişti: ‘Ülkenin bölünmez bütünlüğü namustur, şu gördüğünüz albayrak rengini tüm şehitlerin kanından almıştır. Boşu boşuna görev yapıyoruz. Ben şahsen bugün gidip istifa edeceğim. Ben bu görevden bugün ayrılacağım. Böyle hocalık olmaz, böyle idarecilik olmaz. Hz. Ömer diyor ki ‘Dicle kenarında bir kurt kuzuyu kapsa ilahi adalet bunu benden sorar.’ 37 yıldır hocalık yapmışız hiçbir şey öğretememişiz. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyamamışız, sağlayamamışız. Sadece kasamıza, kesemize, göbeğimize bakmışız. Böyle olmaz, bu görevde kalmanın bir anlamı yok. Kendi çocuğumuzu, kendi yakınımızı, kendi akrabamızı bu şekilde bir de hiç uğruna kaybettik. Kendi kendimize çatışıyoruz, kendi kendimizi öldürüyoruz. 3-5 tane soytarının oyununa geliyoruz, ondan sonra kahrolsun bilmem ne diyoruz. Bu şekilde olmaz, herkes yapamıyorsa görevi bırakacak. Makam ve mevki ne olursa olsun bu gibi durumlarda herkesin istifa etmesi lazım.’ Bu sözlerinin ardından görevinden istifa eden Tilgen, Elazığ’ın Gemici köyünde yaşamaya başlamış. Seçim çalışması için köyde bulunan vatan partisi heyeti şeker hocayı evinde ziyaret etti ve oradan karar verdi vatan partisine üye oldu rozeti emekli kurmay Albay Elâzığ milletvekili adayı Aziz Ergen taktı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız