SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şeker Pancarına Teşvik

0
Güncellendi - 2016-01-12 11:14:25
Şeker Pancarına Teşvik
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde şeker pancarını teşvik etmek amacıyla çiftçilerle istişare toplantısı yapıldı.

Doğanşehir Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, Şeker İş Sendikası Başkanı Nuri Murat, Tarım Uzmanı İlker Tosık, Doğanşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gülhaş, Doğanşehir İlçe Tarım Müdürü Şerif Çetintaş, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Toplantıda konuşan Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, yıllar önce Doğanşehir ilçesinde pancar ekiminin çok fazla olduğunu, yıllar geçtikçe pancar üretiminin Doğanşehir ilçesinde azaldığını aktardı. Bu nedenle istişare toplantısı düzenlediklerini kaydeden Altun, “Eskiden üretim 30 ile 40 bin tonlarındayken şimdi bu sayı 3 bin 100 civarında. Malatya, Sivas, Şanlıurfa, Kahramanmaraş illerinde Malatya Şeker Fabrikası olarak pancar ekimi yaparak, hedeflerimizi yakalamak istiyoruz. Doğanşehir’de çiftçilerimiz eğer pancar ekimi yaparlarsa kota uygulanmayacak, 2015 yılında 180 kuruş olan pancar fiyatı 2016 yılı itibarı ile de ton başına 200 TL olarak belirlenmiştir” diye konuştu.

Doğanşehir İlçe Tarım Müdürü Şerif Çetintaş ise Doğanşehir topraklarında elmanın artık verimli olmadığını, bu nedenle bu sene pancar ekiminin yapılması gerektiğini ifade etti. Son olarak konuşan pancar üreticilerinden Dursun Küçük, pancar şirketinin yeni yerinin uzak olduğunu, bu nedenle sıkıntı yaşadığını belirtti. Küçük, “Pancar fiyatlarının, bu yıl için 180 TL gelecek yıl için ise 200 TL olması iyi bir gelişme. Makine ve ekipman konusunda da desteklenirsek memnun oluruz” şeklinde konuştu.

Kaynak : İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız