SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şeker Resmen Peşkeş Çekildi"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye'de kaç tane 'ortam dışı dinleme" yapan mobil aracın olduğunu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e sordu.
 
Özellikle son yıllarda başta siyasetçiler olmak üzere her kesimden insanların yasadışı yollardan görüntülerinin ve ses kayıtlarının elde edildiğini hatırlatan Ağbaba, özel hayatın ayaklar altına alındığını söyledi. 
 
Milletvekili Ağbaba'nın cevabını istediği sorular şöyle ; 
 
1-Türkiye’de hangi kurumların kaç adet dinleme aracı bulunmaktadır?
2-Resmi kurum ve kuruluşların haricinde bu araçlar özel işletmeler veya kişiler tarafından alınabilmekte midir? Yurt dışından girişi yapılmışsa bu araçlar kimlere teslim edilmiştir?
3- Bakanlığınızca MİT, Emniyet, Jandarma İstihbarat örgütleri tarafından yapılan dinleme kayıtlarının ertesi gün cemaat ve AKP yanlısı gazetelere servis edilmesini nasıl değerlendirilmektedir?  
4-Devletin istihbarat birimleri tarafından dinlenilen kişilerin tamamına yakınının AKP’ye eleştirel yaklaşan kişilerden oluşması tesadüf müdür? Kayıtlar AKP’lilere servis mi edilmektedir?
5-İstihbarat birimleri terör örgütlerini değil de siyasileri, aydınları, belediye başkanlarını mı dinlemektedir?
5-Şike operasyonu ile gündeme gelen ancak daha önceleri de kamuoyunda konuşulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek’e ait bir dinleme mobil aracı olup olmadığı araştırılmış mıdır? 
6-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Toptaş’ın da ortam dinlemesi yapan mobil aracı var mıdır?
7- Bu araçlar kiralanmakta mıdır? Kiralanıyor ise nerelerden kiralanmaktadır?
 
ŞEKER FABRİKALARI 
 

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e özelleştirilen şeker fabrikalarının değerlendirme raporlarının neden açıklanmadığını sordu.
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba  TBMM’de yaptığı konuşmasında “Sayın Bakan, AKP İktidarında Malatya'da Sümerbank, Tekel resmen peşkeş çekildi, yok edildi. AKP sanki Malatya'dan hınç alır gibi şimdi de şeker fabrikamızı satıyor. İçinde Malatya'nın da bulunduğu fabrikalar gruplar hâlinde satılarak sadece büyük grupların bu satışa girmesi sağlandı ve fabrikalar yok pahasına satılmak üzere. Size örnekle açıklamak istiyorum: Dört fabrika 266 milyon dolar, her fabrika 66,5 milyon dolar, yani 120 milyon Türk lirasına satılıyor. 120 milyona satılan Malatya Şeker Fabrikasının 2010 yılı sadece emlak değeri 240 milyon TL'dir. 4.800 şeker pancarı üreticisi, bine yakın çalışanı başta olmak üzere, besicisi, nakliyecisi gibi Malatya'da yaşayan 85 bin kişiyi direkt ilgilendiren, Malatyalıların öz malı olan bu fabrikanın satılmasının önlenmesini istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda milyonlarca lira harcanarak yenilenen bu fabrikanın bu fiyata satılması vicdanınıza sığıyor mu? " İfadelerine yer verdi.
 
Ağbaba konuşmasının devamında Fabrikaların değerlendirme raporlarını gündeme getirerek “İkinci sorum; bu fabrikanın değerlendirmeleri sonucunda bulunan değerler nedir? Bu değerlendirme raporları neden kamuoyuna açıklanmıyor?” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız