SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şeker ve Tansiyon Taraması

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:04:25
Şeker ve Tansiyon Taraması
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi'nin katkıları ile İnönü Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu tarafından  Diyabet ve Hipertansiyon taraması yapıldı. Etkinliğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

İnönü Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu Başkanı Furkan Keser, düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler vererek, "İnönü Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu olarak bugün Türkiye’nin 28 farklı noktasında 20 farklı şehrinde ücretsiz dünya hipertansiyon günü vesilesiyle diyabet ve hipertansiyon taraması yapıyoruz. Üniversitemizde toplam 65 gönüllü öğrenciden oluşan topluluğumuz burada vatandaşımıza ücretsiz bir şekilde diyabet ve hipertansiyon taraması yapıyoruz. Bilgilendirme şeklinde gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz. Biz bunları yaparken diyabet ve hipertansiyon bir çok hastalığın habercisi, risk faktörleri arasında yer alıyor. Diyabet ve Hipertansiyonun yol açtığı hastalıklar ülkemizde fazla ve Malatya’da özellikle ekmek tüketiminin fazla olması nedeniyle ve beslenme şeklinden dolayı diyabet ve hipertansiyon daha fazla. Bundan dolayı biz halkımızı bilinçlendirmek ve tarama yapmak için buradayız. 2,5 saatte yaklaşık 450 kişiyi muayene ettik ve hedefimiz akşam saat 17:00’e kadar 2000 kişiyi muayene etmektir. Sağlık taramamız bir gün sürecektir. Bize burada özellikle çok destek veren Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a çok teşekkür ediyoruz. Daima yanımızda yer alıyor, üniversitede ki hocalarımıza ve buraya gelen bize destek olan herkeslere çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız