SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şekerde Doğalgazla Üretim

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası'nda önümüzdeki kampanya döneminde doğalgaz ile üretim yapılacağı ve bunun şeker maliyetlerine yüzde 100 oranında bir katkı sağlayacağı, bu sezon ise 300 bin ton şeker pancarı işleneceği bildirildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, 2009 yılının Malatya Şeker Fabrikası'nın altın yılı olduğunu söyledi. Murat, son yılların en iyi kampanyasını yaptıklarını ifade ederek, "Hedeflenen çok güzel bir program var. 300 bin ton şeker pancarı işleyeceğiz. Bunun karşılığında 40 bin ton şeker elde edilmesi planlandı" dedi.

Geçen kampanya döneminde hedeflenen programın hemen hemen uygulandığını söyleyen Murat, "Geçen yıldan kalan şekerimiz 7 bin ton. Şekerin 27 bin tonunu sattık. Geriye kalan 7 bin tonunu da satacağız. Şeker Fabrikası'nda geçtiğimiz dönem ve bu dönemki kampanyayla ilgili çok güzel gelişmeler var. Fabrikamızın en önemli sıkıntılarından biri doğalgaz dönüşümüydü. Bu problemi de aşmış bulunuyoruz. Önümüzdeki kampanya dönemi tamamen doğalgaz dönüşümlü gerçekleşecek. Bu da şeker maliyetlerine yüzde yüz oranında bir katkı sağlayacak.

Çevre ile ilgili de herhangi bir sorun kalmayacak. Bu çok güzel bir gelişme. Biyolojik arıtma tesisiyle ilgili projede tamamlandı. Malatya Şeker Fabrikası'nın teknik anlamda hiçbir sıkıntı kalmadı. Belki de Türkiye'de konumu en iyi olan fabrikalardan biri durumuna geldik" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a, Malatya Şeker Fabrikası'ndaki kadro sorununu rapor halinde sunduklarını hatırlatan Murat, "Sayın Başbakanımıza fabrikamızın sorunlarıyla ilgili bir rapor sunduk. Bizim en önemli sorunumuz geçici işçilerimizin kadro sıkıntısı. Daha önceden 108 arkadaşımız kadro aldı. Geriye 208 arkadaşımız kalmıştı. Geriye kalan arkadaşlarımıza kadro verilmesi konusunda ricada bulunduk ve bize konuyla ilgileneceklerini söylediler" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız