SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şeker'de Yeni Taksimat

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Şeker Fabrikası alanının ilgili tüm mercilerin mutabakatları sağlanarak taksimatının yapıldığını, fabrika alanının artırıldığını, hastane ve spor kompleksi için yer ayrıldığını bildirdi. Konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a götürdüklerini belirten Ölmeztoprak, Erdoğan'ın talimatları çerçevesinde işlemlerin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Ölmeztoprak'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"..Malumunuz olduğu üzere, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin 59'uncu Hükümet döneminde aziz hemşehrilerimize verdiği müjdelerden biri de ilimiz Şeker Fabrikası alanın yeni bir düzenleme ile insanımızın istifadesine sunulacağı şeklindeydi. Nitekim, bu konuda gerekli tüm aşamalar temin edilip Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı alınmasına rağmen, Sendikanın konuyu yargıya götürmesi ve kararın yürütmeyi durdurma şeklinde çıkması nedeniyle bugüne kadar herhangi bir işlem yapılamamıştır.

Uzun süredir devam eden bu durağan durumun yargının kararı ve sendikanın talepleri de dikkate alınarak bir çözüme kavuşturulması amacıyla içinde benim de bulunduğum İlimizi temsil eden geniş bir heyet tarafından konu, hem mevcut durumu hem de bu heyetin geliştirdiği yeni projeler bağlamında Sayın Başbakanımıza arz edilmiştir.

Sayın Başbakanımız, bu projelere inanmış ve ivedilikle hayata geçirilmesi konusunda ilgilileri talimatlamıştır. Sayın Başbakanımızın ufuk tayin eden yol gösterici liderliği çerçevesinde yapılan görüşmeler neticesinde ilgili tüm mercilerin proje mutabakatları sağlanarak taleplere dönüştürülmüş ve gerekli tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.

Yapılan yeni düzenlemede, yargının aldığı karar da dikkate alınarak öncelikle Şeker Fabrikası alanı tanzim edilmiştir. Bu amaçla; Şeker fabrikasına. 330 dönüm alana ilave olarak derin kuyuların bulunduğu alandan ifraz edilerek ayrılacak kısmı da bırakılmıştır. Bu düzenleme ile Fabrika, bütün üretim işlevlerini yerine getirecek şekilde fonksiyonel kılınmıştır.Kalan arazilerin dağılımı ise aşağıda belirtilen şekilde öngörülmüştür.

Buna göre; mülkiyetleri Maliye Hazinesine bırakılacak şekilde 200 dönümlük bir alan 850 yatak kapasiteli tam teşekküllü modern bir hastaneyi de içeren sağlık kampusu yapılmak üzere Sağlık Bakanlığına, 65 Dönümlük bir alan ise kapalı spor salonu ve diğer spor aktivitelerinin yerine getirileceği bir spor kompleksi yapılmak üzere Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne, tahsis edilmiştir.

Bu tahsislerden kalan yaklaşık 200 dönüm, arazinin mülkiyeti ise modern bir kent parkında olması gereken tüm fonksiyonların yer alabileceği bir projenin temini amacıyla Belediye Başkanlığımıza verilmiştir.

Bu şekilde tüm tarafların mutabakatıyla hazırlanan karar taslağı Sayın Başbakanımızın başkanlığında 4 üye Bakandan oluşan Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun gündemine sunulmuştur. Kararın üretilmesini müteakip yukarıda sözü edilen yatırımlara başlanacak ve en kısa sürede sonuçlandırılarak aziz hemşehrilerimizin istifadesine sunulacaktır. Bu süreçte de her türlü çaba ve takibin içerisinde olacağımı belirtir, saygılar sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız