SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şeker'in Geçen Yıl Karı 12,6 Trilyon..

A- A+ PAYLAŞ

Kapatılması tartışmaları sık sık gündeme gelen Malatya Şeker Fabrikası, pancar alımına 20 Eylül'de başlıyor. Şeker Fabrikası, bu yıl 80 bin ton fazla pancar alacak.

Malatya Şeker Fabrikası Müdürü İlhan Bitlisli, pancar alımlarına 20 Eylül'de, ürünün işlenmesine ise 23 Eylül'den itibaren başlayacaklarını bildirdi. Geçtiğimiz yıl 228 bin ton pancarı alıp işlediklerini söyleyen Bitlisli, "Bu yıl fabrika bölgemize Kahramanmaraş'ta eklenmiştir. Bu nedenle bu yıl 300 bin ton pancar alacağız" dedi.

Geçtiğimiz yıl 28 bin ton kristal şeker üretimini gerçekleştirdiklerini kaydeden Bitlisli, bu yılki hedeflerinin 37 bin ton olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl Malatya Şeker Fabrikası'nın 12.6 milyon YTL (12 trilyon 600 milyar TL) kar elde ettiğini belirten Bitlisli, "Şu anda Türk şeker fabrikaları arasında ilk 10 içindeyiz. 10 bin civarında pancar üreticisinin bulunduğu bir bölgeye hitap ediyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız