SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sektör Çok Sorunlu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:33:15
A- A+ PAYLAŞ

Organize Hayvancılık Sanayi Bölgesi’nin kurulması için ortak istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Salonu’nda gerçekleştirilen istişare toplantısına; Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli, Alabalık Üreticileri Birlik Başkanı Fatih Kabakaş, Süt Üreticileri Birlik Başkanı Aziz Kurtoğlu, AKP Battalgazi Merkez ilçe Başkanı Osman Güder, tarım il müdürlüğü yetkilileri ve büyük besi sahipleri katıldı.

Malatya’da büyük bir eksiklik olarak kabul edilen ve hayvancılığın gelişimi için mutlaka yapılması önem arz eden Organize Hayvancılık Sanayi Bölgesi’nin Malatya’ya ekonomik anlamda büyük girdiler sağlayacağının da konuşulduğu ortak istişare toplantısında, kurulması düşünülen yerler masaya yatırılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli, “Malatya’da hayvancılık çok sorunlu. Birkaç yıldır artık kar etmeyi bıraktık nasıl masrafları karşılayabiliriz düşüncesiyle zararları azaltmaya çalışıyoruz. Üreticilerimiz çok zor durumda. Bunu aşmamızın tek yolu Organize Hayvancılık Sanayi Bölgesinin Malatya’ya kurulması. Buraya birbirinden değerli yöneticilerimiz istişare toplantımıza katılmak için geldiler. Kendilerine konuya duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin (TİGEM) yaklaşık 35 bin dönüm yeri var. Biz birlik olarak 15 bin dönümüne talibiz. Belli bir yıllık kira konur bunun üstünden Birliğimize bağlı bu işi yapabilecek üretici arkadaşlarımıza 100 er dönümü geçmemek kaydıyla kiraya verebilirler. Bu günkü toplantımızda sizlerinde önereceği yerleri de dikkate alarak gerekli girişimleri yapmak durumundayız. Büyükşehir ile birlikte Karakavak, Topsöğüt gibi mücavir alanlardaki tüm hayvanlar besi yapılamayacak bu da büyük sıkıntı. Bu nedenle acilen yer tespiti yapılıp Organize Hayvancılık Bölgesi’nin hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda görüş ve öneriler bir dosya halinde gerekli yerlerle görüşmek üzere dosyalandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız