SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sel Felaketi: 7 Ölü, 2 Kayıp

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:16:35
Sel Felaketi: 7 Ölü, 2 Kayıp
A- A+ PAYLAŞ

 Artvin, tarihinin en büyük sel facialarından birini yaşıyor. Kentin farklı noktalarında yaşanan seller ve Hopa’da bazı evlerin çökmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybetti. 2 kişi ise sel sularına kapılarak kayboldu. 

Artvin’de sel felaketinde 7 kişi hayatını kaybetti, biri çocuk 2 kişi ise kayboldu. Kayıp kişiler için arama çalışmaları sürerken, bazı bölgelerde mahsur kalanlara da ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi. Faciaya ilişkin bilgi veren Artvin Valisi Kemal Cirit, önce verdiği 8 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini düzelterek, “Bir vatandaşımız hayata döndürüldü. Böylece hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 7 oldu” dedi. Vali, 17 kişinin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını da ekledi. Sugören, Çamlık ve Hendek köylerinde mahsur kalanlar olduğunu kaydeden Vali Cirit, hava muhalefeti dolayısıyla havadan kurtarma çalışması yapılamadığını, karadan AFAD ekipleriyle çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

HOPA’DA METREKAREYE 225 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Metrekareye Hopa’da 225, Borçka’da 161,7, Arhavi’de ise 128 kilogram yağış düştüğünü duyuran Vali, yağışın etkisinin zaman zaman azalsa da gece boyu devam edeceğini ifade etti.

AFAD EKİBİ ARTVİN’E GÖNDERİLDİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel faciasının yaşandığı Artvin’e 31 kişilik uzman ekip gönderildiğini duyurdu. AFAD’dan yapılan açıklamada, “Kayıp 2 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Meydana gelen afetler dolayısı ile Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 31 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi olay yerinde görevlendirilmiştir. Samsun'dan 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi de Genelkurmay Başkanlığı'na ait hava aracı ile olay yerine gönderildi. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 adet helikopter de Samsun'dan bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Doğu Karadeniz Bölgesinde meydana gelebilecek aşırı yağışlara karşı; bölgedeki tüm İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiştir” denildi.

ERDOĞAN VALİYİ ARADI

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Valisi Kemal Cirit ile telefon görüşmesi yaparak bölgedeki sel ve heyelan hakkında bilgi aldı. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, afetle ilgili gelişmeleri yakınen takip eden Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunduğu sırada, Artvin Valisi Cirit'ten de telefon aracılığıyla ayrıntılı bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatlarını kaybeden vatandaşlar için Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına metanet dileğinde bulunduğu da öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız