SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sel ve Taşkından Koruyacak'

A- A+ PAYLAŞ

 

Darende ilçesindeki Heyik Dağı'nda teraslama çalışmaları yapılıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Darende Belediye Başkanı İsa Özkan yaptığı açıklamada, " Yukarı Tohma Havzası, Heyik Dağı toprak muhafaza çalışmaları başladı. Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı Malatya İl Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan çalışmalarda bölgede 50 kilometrelik alanın makinelerle teraslanması planlanmıştır. Bu bölgeye son bahar döneminde büyük boy çam fidanları dikilerek, Darende Heyik Dağı yeşillendirilecektir.

Bu çalışma aynı zamanda Darende'yi sel ve taşkından koruyacaktır. Genel olarak yukarı Tohma Havzası projesi kapsamında Darende'nin muhtelif köylerinde erezyon kontrol çalışması yapılmıştır. Bu çalışmalar, Irmaklı, Akova, Karaoğuz, Günpınar, Yazıköy, Çukurkaya köylerinde ve Balaban beldesinde yapılmıştır. Ayrıca mera ıslah çalışmaları da yapılmıştır. Bu sahalara çeşitli türlerde fidan dikimi ve tohum ekimi gerçekleştirildi. Özellikle Darende yöresine uyum sağlayan badem, yabani badem(payam), meşe ekimi yapıldı. Karaçam, ardıç, aylantus, akasya dikilmiştir. Darende genelinde yapılan erozyon kontrol sahası 30 bin dönümdür" dedi. 

 

TERASLAMA : Suyun yüzeysel akışını denetlemek ve toprak erozyonunu asgariye indirmek amacıyla bir yamacın konturu üzerine kurulan toprak set.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız