SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sel Yatağına Islah Çalışması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, bahar ve kış aylarında yoğun yağışlardan sonra özellikle Karagöz Dere yatağından kaynaklanan su taşkınlarının önlenmesi amacıyla, Karagöz Deresi Islah Projesi’ni hayata geçirmeye başladı. Proje, TOKİ Konutları ve şehir merkezinin muhtemel taşkınlardan olumsuz etkilenmesini ve bu noktadan kaynaklanabilecek doğal afetleri önlemeyi hedefliyor.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Malatya Belediyesi tarafından Karagöz Deresi’nin 2304 metrelik kısmında ıslah çalışmalarının yapılacağı belirtilerek; 2005 yılı içerisinde başlayan çalışmalar neticesinde şu ana kadar 2 adet menfez ile 740 metre taş duvar ve suyun hızını kesmek için hız kesicilerin yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Malatya Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde şu ana kadar dere yatağı içinde kalan 4 adet gecekondunun yıktırıldığı, TOKİ yolunda herhangi bir su taşkını olmaması için de biri 27 metre uzunluğunda 2 mt. x 2 mt. eninde, diğeri de 12 metre uzunluğunda 1.5 mt x 1.5 mt. eninde iki adet menfezin yapıldığı bildirildi.

Dere yatağı içinde sürdürülen çalışmalar neticesinde ise ilk etapta belli noktalara taş duvarlar konularak hız kesicilerin yapıldığı, ayrıca yağışlardan sonra dere yatağındaki suyun TOKİ yoluna ve çevresine zarar vermesini engellemek için de 340 metre uzunluğunda tek taraflı harçlı pere taş duvar örüldüğü belirtildi. Açıklamada 400 metre de trapez kesitte taş kanal yapıldığı belirtilerek, taş duvar imalatlarının devam edeceği ifade edildi.

Öte yandan, Karagöz Deresi Islah çalışmalarının, Malatya Belediyesi tarafından yapılan ilk geniş kapsamlı dere ıslah çalışması olduğu vurgulanarak, ıslah çalışmalarının tamamlanmasından sonra yoğun yağışlardan sonra bu noktadan itibaren meydana gelen su taşkınlarının sona ereceği ve şehir merkezinde su taşkınlarının yarattığı sorunların yaşanmayacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız