SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Selahattin Alpay Konser Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:34:57
Selahattin Alpay Konser Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Selahattin Alpay’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu ile birlikte sahne aldığı gecede Küçükçekmeceliler türküye doydu. 

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konsere, Küçükçekmece'nin Malatyalı olan Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve başkan yardımcıları başta olmak üzere pek çok türkü sever katıldı. Oda Müziği Topluluğu’nun performansıyla başlayan etkinlik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun Türkiye’nin çeşitli yörelerinden derlediği türküleri icrasıyla devam etti. Daha sonra Zeki Adsız yönetimindeki dev orkestra eşliğinde sevilen türkülerini seslendiren ünlü türkücü Selahattin Alpay, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür ederek, Küçükçekmece Arena’da da konser vermek istediğini söyledi.

Program sonunda Selahattin Alpay’a ve İBB Türk Halk Müziği Topluluğu adına şef Zeki Adsız’a çiçek veren Başkan Yeniay, “2 ay sonra Arena’mızı açacağız. Kapalı 10 bin, açıkla 35 bin kişiye hizmet verecek bir tesis olacak. Biz Türkiye’de ilk diyorduk ancak yurt dışında önemli organizasyonlar yapan bir büyüğümüz ‘Londra’da bile ben bunun gibisini görmedim’ dedi. Selahattin Alpay ağabeyimizin de konser vermesini çok isteriz” dedi.

1989 yılında kurulan ve Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak görev yapan Kent Orkestrası Müdürlüğü’ne 2007 Ocak ayı itibariyle dahil edilen ve kurumsal olarak çalışmalarına başlayan Türk Halk Müziği Topluluğu, branşlarında uzman ve yetenekli olan 11 saz ve 2 ses sanatçısı olmak üzere 13 kişiden oluşuyor. Topluluk, Kore, Belçika, Almanya, Bosna Hersek gibi birçok ülkede çeşitli festivallerde ve etkinliklerde konserler verdi.

SELAHATTİN ALPAY KİMDİR?

1950 yılında Malatya'da doğdu. Müziğe ilgisi küçük yaşlarda başladı. Yöresinden birçok güzel türküyü derledi ve yorumladı. Önceleri öğretmenlik yapan Alpay, daha sonra bu mesleği bırakarak kendini tümüyle türkü çalışmalarına verdi. 1976 yılından bugüne dek yaklaşık 20 kaset, plak ve CD çalışması oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız