SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şelale Tırmanışı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:46:47
Şelale Tırmanışı!
A- A+ PAYLAŞ
 
Elbistan Dağcılık Kulübü sporcuları, 4 saatlik bir mücadelenin sonunda, buzla kaplı olan Malatya'nın Darende ilçesindeki Günpınar Şelalesi'ne tırmandı. 
     
Soğuk hava koşulları nedeniyle donan Günpınar Şelalesi'nde, Elbistan Dağcılık Kulübü sporcuları tarafından özel bir tırmanış gerçekleştirildi. Yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki şelaleye yapılan tırmanış, 4 saatte başarıyla tamamlandı. 
     
Kulübün başkanı Hakan Coşkun, dağcılık sporuyla uğraşan Fatih Güzelbaba ve Eren Uğurlu ile gerçekleştirdiği tırmanışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tamamı buzla kaplı olan şelalenin sporculara mükemmel bir tırmanış ortamı sağladığını söyledi. 
     
Coşkun, Türkiye'de nadir oluşan buz şelaleleri arasında önemli bir yere sahip olan Günpınar'ın, dağ turizmi açısından gelecek vaat ettiğini vurgulayarak, ''Bu ve buna benzer şelaleler Avrupa Alplerinde oluşmaktadır. Türkiye'de de birkaç yerde bulunuyor. Bunun biri de Günpınar Şelalesi. Bu zamana kadar biz Avrupalı sporculara gıptayla bakıyorduk. Ama şimdi ise şartlar eşitlendi. Sık sık bu şelalede tırmanış yapacağız. Yurt dışı ve yurt içinden dağcı arkadaşlarımızı bölgeye çağırıp, bu şelalede tırmanış organizasyonları düzenleyeceğiz'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız