SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Selam Vermiyorlar, Oy İstiyorlar'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:10:42
'Selam Vermiyorlar, Oy İstiyorlar'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kültür Eski Bakanı Fikri Sağlar, Türkiye’de son 12 yılda Ak Parti’nin ileri demokrasi adı altında çok çeşitli oyunlar oynadığını söyleyerek “On iki yıldır Türkiye'de demokrasi oyunu oynuyorlar. Diktatörlüklerini ilan ediyorlar. Ve buna ileri demokrasi diyorlar. On iki yıldır yol yaptık diyorlar. Müteahhitlere veriyorlar ve hırsızları büyütüyorlar. Buna da ekonomik kalkınma diyorlar. On iki yıldır bu ülkede çocuklar ölüyor. On iki yıldır bu ülkede insanlar, gençler hapislere tıkılıyor. On iki yıldır bu ülkede aleviler dışlanıyor” dedi.

“Birbirlerini soyacak hale geldiler”

CHP Malatya İl Teşkilatı, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Paşaköşkü Mahallesi'nde toplantı yaptı. Adeta miting kalabalığını andıran mahalle toplantısına, CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Merkez İlçe Yeşilyurt ve Battalgazi Belediye Başkan Adayları Hulisi Porgalı ve Kurtar Kaya da katıldı.

Coşkulu kalabalığa hitap eden CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kültür Eski Bakanı Fikri Sağlar, iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

İleri demokrasi adı altında AK Parti’nin 12 yıldır ülkede bir oyun oynadığını ileri süren Sağlar, “On iki yıldır bu ülkede iş başında duranlar kendi devletlerini soyuyor. Yani nerdeyse kardeşlerini ve birbirlerini soyacak haldeler” dedi.

“35 milyon aç insanımız, 35 kişi dolar milyarderi”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun son açıkladığı verilere göre Türkiye’de 12 milyon insanın aç olduğunu belirten Sağlar şöyle konuştu:

“Türkiye’de yüzde 10 işsizlik diyorlar. Ama yüzde 20’lere geldi. Türkiye’deki her dört gençten ikisi işsiz. Ama bakın sadece işsizlik, açlığın nedeni değil. Şimdi işiniz bile olsa elde ettiğiniz kazançla aç kalabiliyorsunuz. Ben söylemiyorum. TÜİK açıkladı. En son dedi ki ‘12 milyon insan aç.’ Bunun üzerine 9 milyon emekliyi ekleyin. Emekliler, asgari ücretliler, geçici işçiler, sayabildiğiniz kadar insanlar, yani toplamı aşağı yukarı 35 milyon nüfus aç. Arkadaşlar bir başka gerçek daha var. En son Forbes dergisinin açıkladığına göre Türkiye’de 35 dolar milyarderi var. Malatyalı bir hemşehriniz de onun içinde. 35 milyon insan aç, 35 kişi dolar milyarderi.  Tayyip Erdoğan geldiğinde diyordu ki ‘biz geldik ekonomiyi iyileştirdik. Fert başına düşen milli gelir 10 bin dolar oldu’ diyordu. Yani bağıran, işsiz olan, aç olan, emekli olan her kişi tek başına yılda 20 bin TL’lik bir yaşantı sürüyor demektir. Eşi varsa 40 bin TL demektir, iki çocuğu varsa 80 bin TL demektir. Ben şimdi soruyorum. Kaçınızın evine 80 bin TL’lik varlık giriyor. Kimseninkine girmiyor. Halkın evine girmeyen para kimin evine giriyor? Tayyip Erdoğan’ın evine. Bilal oğlanın odasında. Buna dur demek lazım.”

“Başbakan sürekli nefret suçu işliyor”

Başbakanın her konuşmasında nefret suçu işlediğini ileri süren CHP PM Üyesi Fikri Sağlar, konuşmasına şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde mecliste torba yasalar çıktı, bunlardan biri de demokratikleşme paketiydi. Paketin içerisinde bir yasa daha vardı. Türkiye’de nefret suçlarını engellenmesi için. İnançlarını istedikleri gibi yapamayanları, özgürce uygulamayı engelleyenlere karşı cezalar öngörülüyor bu yasada. Aslında bu yasa çıktığının hemen sonrasında alınıp götürülecek, mahkemede yargılanacak bir tek insan vardır. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Bu ülkede Aleviler, ibadetlerini cem evlerinde yapmak istiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan Cemevlerine ‘cümbüş evi’ diyerek bunu engelliyor. O halde sadece bu bile Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yasa kapsamında yargılanması gerektiğini ortaya koyuyor. RTE diyor ki bu ülkede biz kimseyi ayırmadık diyor. Bu ülkede soruyorum bir tane alevi kökenli vali, müsteşar var mı? Hani ayrım yapmıyordunuz?  

Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı direnişi sırasında utanmadan şunu söyledi: Benim yüzde 50 insanımı evde zor zaptediyorum. Bu şu demektir. Türkiye ikiye bölünmüş. ”

İnternet Yasası'yla ilgili de açıklamada bulunan Sağlar, "İnternet yasağı yasası var. Artık Türkiye dış dünyaya kapatılmaktadır. Ve sosyal medya diye adlandırdığımız gelişim ağı ortadan kalkmaktadır. Buna da ileri demokrasi deniyor. Biz geriye gitmeye razı değiliz. Recep Tayip Erdoğan'ın diktatör olmasına müsaade edecek yasadır. Biz sokakta olan ve burada olan insanlar Recep Tayip Erdoğan'ın cezasını sandıkta kesmeliyiz. Kurtuluş savaşında atalarımız, dedelerimiz emperyalizme karşı mücadele verip bu vatanı bize miras bıraktı, bugün de aynı şekilde diktaya karşı mücadele vereceğiz" dedi. 

“Selam vermedikleri mahalleden oy istemelerini anlamıyorum”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, da "Ömürlerinde selam bile vermedikleri mahalleden gelip oy istemelerini anlamlandıramıyorum" dedi. 

Ağbaba, 2,5 yıldır milletvekilliği yaptığını ve halka gerçekleri anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek,"2,5 yıldan beri Malatyalıların vermiş olduğu oyla arkadaşlarımızla beraber bir mücadele halindeyiz. Gözümüzü budaktan sakınmadan her yerde olmaya çalışıyorum. AKP'nin maskesini indirmeye çalışıyorum. AKP'nin nasıl bir parti olduğunu milletimize, halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Gezi eylemlerinde 31 Mayıs akşamı gençlerimizin, kadınlarımızın süreceği ruja, doğuracağı çocuğa, nerde oturacağına ve nerde ne yapacağına karışan;  bu ülkenin kurucularına "iki ayyaş" diyebilme cüretini gösteren Recep Tayip Erdoğan'a kimsenin hesaba katmadığı, birilerinin yok saydığı Türkiye'nin gençleri "dur" dedi. Gezi eylemleri Recep Tayip Erdoğan'ın nasıl bir diktatör olduğunu ve AK Parti'nin nasıl bir parti olduğunu sadece Türkiye'de değil dünyada gösterdi. Artık itibarı olmayan bir partiyle karşı karşıyayız. CHP'de birleşmeliyiz. Çünkü 30 Mart sadece belediye başkanlarının seçildiği bir seçim değil. İnsanlarımızı üzen, insanlarımızın arasına nifak sokan, hakimlerin mezheplerini sorgulayan başbakanın siyasetin çöplüğüne gönderme seçimidir" şeklinde konuştu. 

 CHP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, 30 Mart'ta halkın desteğiyle göreve gelip, Battalgazi'yi layık olduğu yere taşıyacaklarını söyledi.

 CHP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hulusi Porgalı da"Bu kalabalık 30 Mart'ta bize seçimi kazandıracaktır" dedi.  diyen Porgalı, "Sizlerin bu desteğini görünce, bu coşkuyu görünce biz zaten aldık diyoruz. 8 Mart'ta CHP mitingini görünce aldık diyoruz. Ben herhangi bir yerden bir ithal aday değilim. Herhangi birinin ortağı da değilim. Sayın vekilimizin de ortağı da değilim. Ben sizin içinizden gelen halktan biriyim" ifadelerini kullandı.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız