SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Selvi Koordinatör Müdür

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:43:59
Selvi Koordinatör Müdür
A- A+ PAYLAŞ

"2014 Uluslararası Aile Çiftliği Yılı Çalıştayı "na Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi’nin koordinatör il müdürü olarak katıldığı bildirildi. 

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada,

“Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)' nün önerisi üzerine 2014 yılı Uluslararası Aile Çiftliği yılı olarak ilan edilmiştir. Bu yılın temel amacı; açlık, yoksullukla mücadele ve doğal kaynakların korunması açısından aile çiftliğinin öneminin vurgulanmasıdır. Böylelikle dünyanın dikkatini çiftçi ailelerine ve küçük ölçekli çiftçiliğe çekerek; aile çiftliğinin kırsal kalkınmanın etkin bir parçası olmasının sağlanması hedeflenmiştir.

Bu kapsamda, Bakanlığımızca hem Ankara hem de il teşkilatlarında çeşitli etkinliklerin yapılması planlanmıştır. İllerdeki faaliyetlerin yürütülmesi ile ilgili olarak Türkiye genelinde 9 koordinatör ve bunlara bağlı olarak çalışacak iller Bakanlığımızca belirlenmiştir. İl Müdürlüğümüz 9 koordinatör il arasında yer almıştır” ifadeleri kullanıldı.

“Ankara'da yapılacak etkinlikler kapsamında "2014 Uluslararası Aile Çiftliği Yılı Çalıştayı" düzenlendi. Çalıştayın ilk gününe koordinatör İl Müdürlüğü temsilcisi olarak İl Müdürümüz Sayın Ali Selvi ve bölgeyi temsilen yöresel ürünlerle birlikte Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Alibey Varlık ile Oda Sekreteri Aydın Pektaş geleneksel kıyafetleriyle çiftçi ailesi olarak katıldı” denilen açıklamada daha sonra şunlar belirtildi:

“Çalıştayın açılış törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker de katıldı. Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Sayın Bakanımız, tarımsal işletmelerin küresel açlık problemini çözmede etkin olmalarına rağmen, kimyasal ve mekanik ihtiyaçlarının bir takım sorunlara neden olduğunu söyleyerek "Tarım yapmanın tek gayesinin para kazanmak olması halinde spekilasyon riski oluşabilir. Spekilasyonlar, şu anda dünya çapında 1 milyara yaklaşan aç insan sayısının daha da artmasına katkı sağlıyor. Bunun en önemli sigortalarından birisi olan aile çiftçiliğinin devamının sağlanması şarttır" dedi.

Çalıştayın açılışından sonra Bakanımız Sayın Mehdi Eker ile üst düzey yöneticiler, 9 ilin oluşturduğu yöresel ürünlerin sergilendiği stantları ziyaret etti.

İllerde yapılacak etkinlikler kapsamında, aile çitliğinin sorun ve çözüm önerilerinin ele alınacağı "Aile Çiftliği Bölgesel Çalıştayı" ilimizde gerçekleştirilecektir. Malatya ile birlikte çalıştaya Adıyaman, Amasya, Elazığ, Sivas, Tokat ve Tunceli olmak üzere toplam 7 il katılacaktır. Çalıştaya bu 7 ilin Bakanlık İl Müdürleri, Veteriner ve Ziraat Fakülteleri, tarımla ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri davet edilecektir. Çalıştayın yapılacağı tarih 7 ilin temsilcileri ile belirlendikten sonra kamuoyuna duyurulacaktır.

Bölge çalıştaylarının akabinde Ekim ayı sonunda "Aile Çiftliği" konusunda Ankara'da bir sempozyum düzenlenecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız