SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Semah Dönmeyi Yasakladılar!"

0
Güncellendi - 2017-05-28 18:32:53
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 28 Mayıs tarihinde yapılacağı duyurulan Apazizi (Aziz Dede) anma etkinliklerinin bu yıl OHAL gerekçesiyle ertelenmesine tepki gösterdi. Ağbaba, Ankara’da  türkü söylemeyi, Adıyaman’da semah dönmeyi yasaklıyorlar. Semah dönmenin OHAL’le ne ilgisi var?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Peygamber soyundan geldiği belirtilen, Alevi İnanç önderlerinden Apaziz (Aziz Dede) anma etkinliğinin OHAL gerekçesiyle ertelenmesini eleştirerek bugüne kadar hiçbir olumsuz olayın yaşanmadığı etkinlikleri yaptırmamak “bir zihniyetin dışa vurumudur” dedi.

ON BİNLERCE KİŞİ KATILIYORDU

Her yıl on binlerce insanın bir araya gelerek semahlar döndüğü, türküler söylediği, lokmalar pişirip dağıttığı Adıyaman Apaziz Türbesi’nde bugüne kadar olumsuz hiçbir şeyin yaşanmadığını, insanların birlik ve beraberlik içinde inançlarını yerine getirdiklerini kaydeden Ağbaba, “Bu yıl ne hikmetse Olağanüstü Hal gerekçe gösterilerek anma etkinliklerinin yapılmasına izin verilmiyor. Alevi inanç önderini anmanın, dağıtılan lokmanın, dönülen semahın güvenliği nasıl tehlikeye soktuğunu merak ediyoruz. OHAL’le ne ilgisi var merak ediyoruz. Bir kişi de çıkıp bunu açıklasın ” dedi.

OHAL BİR TERBİYE ARACI OLDU

OHAL dönemlerinde “OHAL’i gerekli kılan konuların dışındaki düzenlemelerin açıkça Anayasanın ihlâli olduğunu kaydeden Ağbaba, “Görünen o ki AKP, OHAL’i bir terbiye, bir dizayn aracı olarak kullanıyor. Meclisin yetkilerini gasp ederek, bugüne kadar yapmak isteyip de yapamadığı tüm uygulamaları OHAL kılıfı, KHK eliyle yapıyor. Kış lastiğinden, evlilik programlarına, yeni üniversite açılmasından, muhalif radyo ve televizyonların kapatılmasına, pek çok alanda OHAL ilânı ve yetkisiyle hiçbir alâkası olmayan bir yığın işlem yapılıyor. Balıkesir’de gençlerin pikniği, İstanbul’da üniversitenin bahar şenliği, Şişecam’da işçilerin grevi, Edirne’de basın açıklaması yapılması, Ankara’da işini geri isteyen emekçilerin oturması ve İnsan Hakları Anıtı’na yaklaşmak dahi OHAL gerekçesiyle yasaklanıyor. AKP kendine muhalif kim varsa OHAL kılıfı ile cezalandırmak istiyor” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Mevcut ülke yönetimi farklı mezheplere ne yazık ki yaşama şansı vermiyor. Tek mezhepçi bir zihniyet tarafından yönetiliyoruz. Baskı ve zulüm. Allah sonumuzu hayır etsin.
    0
    0
    Yanıtla