SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Semahdan Sonra Aşure

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı tarafından geleneksel aşure programı düzenlendi.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nda düzenlenen aşure programına, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, daire amir ve müdürleri, mesleki teşekkül, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı parti başkan ve temsilcileri ile kalabalık topluluk katıldı.

Programda konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, aşurenin önemine değinerek, birlik ve beraberlik konularına dikkat çekti. Vali Daşöz, "Dün Yezid gibi kazandığını sananlar gönüllerde kaybolmuşlardır. Adalet ve güzelliği temsil edenler ise kaybetmiş gibi görünseler de ebediyen kazanmışlardır" dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise, Ramazan ayından sonra en mübarek aylardan biri olan Muharrem ayında yapılan ibadetlerin büyük sevap olduğuna dikkat çekerek, "Alevi ve sünni kardeştir. Hepimiz aynı şeye inanıyoruz. Ayrım yapmak isteyenlere de karşı çıkıyoruz" dedi.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli de, Muharrem ayı ve Hz. Hüseyin'in şehit edilişi ile Kerbela olayını anlatarak, milli birlik ve beraberlik konularına temas etti. "İkinci bir Kerbela olayı da İsrail'in Filistinlilere uyguladığı vahşettir" diyen Meşeli, "O dönemde Hz.Hüseyin'i Yezid şehit etmiştir. Bugün ise en büyük Yezid bugünkü Yahudilerdir" ifadelerini kullandı.

Semah gösterisinin yapıldığı programda, daha sonra davetlilere kazanlarla pişirilen aşure ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız