SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sembolik Höyükte Sembolik Kazı!

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıllarda müze gezisi ve plaket törenleri ile kutlanılan Müzeler Haftası bu yıl değişik kültürel ve sanatsal etkinliklere sürüyor.

18 Mayıs Pazar günü görkemli bir açılış töreni ile başlayan kutlamaların 4. gününde de iki ayrı etkinlik yapıldı. Değişik okul öğrencilerinin katıldığı “Tiyatro ve Skeç” gösterileri ile devam eden törenler öğleden sonra Bilim Sanat Merkezi Kazı ekibinin katıldığı tarihi eserleri gün yüzüne çıkarma etkinliği, "SEMBOLİK KERNEK HÖYÜK" kazısı ile sürdü.

Sembolik Kazı çalışmaları etkinliğine Müze Müdürü İzzet Esen, Müze çalışanları, Bilim Sanat Merkezi öğretmeni ve öğrencileri katıldı. Öğrenciler adına bir konuşma yapan Bilim Sanat Merkezi 6. Sınıf öğrencisi ve Kazı heyet başkanı Rabia Nur Budak “ Malatya şehir merkezine yer alan Kernek Höyük’te 2007 yılında yapılan yüzey araştırmaları buluntularına göre günümüzden onbin yıl öncesine ait yerleşim izleri bulunmuştur. Sırasıyla eski ve yeni taş çağları, Kalkolitik, Koloni, Hitit ve Roma çağına ait kesintisiz yerleşime sahne olan Kernek Höyük Anadolu Arkeolojisi için çok önemlidir. Biz bilim- sanat merkezi kazı ekibi olarak buradaki tarihi değerleri gün ışığına çıkartmak ve insanlara sunmak için kazı çalışmalarına başlıyoruz.” dedi.

Müze Müdürü İzzet Esen ise “ Bu yılki kutlamaları eğitim ağırlıklı olarak planladık. Temel amacımız Müzeciliği öğrencilerimize tanıtmak, sevdirmek ve yer altında kalan eserlerimizi gün yüzüne çıkartma konusunda önemli yer tutan arkeolojiyi gereken hassasiyeti sağlamaktır. Önümüzdeki yıllarda da eğitim ağırlıklı çalışmalarımız gelişerek devam edecek” dedi.

Sembolik kazı töreni öğrencilerin belirlenen kazı alanlarında yaptıkları kazılardan sonra sora erdi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız