SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Sembolik Vergi Dönemi Geçti..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısına katıldı ve meclis üyelerine çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Özkök, bilgilendirici, yönlendirici ve geçmişi cezalandırmadan geleceği planlama konusunda vergi mükelleflerinin yanında olacaklarını söyledi.

Özkök, yeni dönemde önemli bir çalışma vizyonunun ortaya konulduğunu belirterek, "Hep vergi verenin üzerine gidiliyordu. Artık öyle olmayacak, işe vergi vermeyenden başlayacağız. Biz vergide adaleti sağlamak istiyoruz. Artık vergi dairesinde oturmayacağız. Kapı kapı dolaşıp, sorunlara ortak çözümler üreteceğiz" diye konuştu.

Devletin mükelleften tek kuruş fazladan vergi almasını zulüm olduğunu ifade eden Malatya vergi Dairesi Başkanı Özkök, "Mükellef gücünün ölçüsünde vergisini vermelidir. Devletin tek kuruş fazladan vergi alması zulümdür. Gerçek rakamlar belirlenecek. Onun için mükellefler de gerçek rakamlarla vergisini vermelidir" dedi.

Malatya'da şu anda 13 ayrı sektörde çalışma yapan ekip kurulduğunu söyleyen Özkök, "Gelecek yıl ise biz mükelleflerimize teşekkür etmek için kapılarına gideceğiz" ifadesini kaydetti.

Artık özel sektör mantığı ile çalışan bir vergi dairesi sistemi oluştuğunu vurgulayan Özkök, "Sembolik vergi ödeme dönemi artık geçti. Tüm kayıtları tek tek inceliyoruz. Amacımız geçmişi cezalandırmak değildir, artık önümüze bakıyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız