SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şemdin Sakık Gizli Tanık!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:29:45
Şemdin Sakık Gizli Tanık!
A- A+ PAYLAŞ

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 65'i tutuklu 274 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 255. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 33 tutuklu sanık katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmada gizli tanık ''Deniz''in dinleneceğini belirtti. Gizli tanık kimliğini açıklamak istediğini, sesi ve görüntüsü bozulmadan ifade verebileceğini söyledi. Mahkeme heyetinin talebi kabul etmesinin ardından gizli tanık adını açıkladı. 

Gizli tanık odasında ifadesi alınan kişinin Şemdin Sakık olduğu anlaşıldı.

BAŞBUĞ'UN TEPKİSİ..

'Ergenekon davası''nın tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Şemdin Sakık'ın tanık olarak dinlenilmesiyle ilgili avukatı aracılığıyla yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamasına ''Silivri'deki duruşmada ortaya çıkan acı ve ibretlik tablo'' diyerek başlayan Başbuğ, ''Bugün Silivri'de TSK ile PKK terör örgütü karşı karşıya bırakılmıştır. Bugün, Silivri'de Türk Ordusu'nun PKK'ya karşı yürüttüğü mücadele yargılanmaktadır'' ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız