SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şemdinli Şehitlerinden Biri de Malatyalı

0
Güncellendi - 2016-10-10 03:27:26
Şemdinli Şehitlerinden Biri de Malatyalı
A- A+ PAYLAŞ

Bölücü terör örgütü mensuplarınca Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Durak Karakolu'na düzenlenen bombalı saldırıda 10 asker ve 8 vatandaşın şehit olduğu bildirildi. Şehit askerlerden birinin Malatya Yazıhan-Sürür nüfusuna kayıtlı Jandarma Komando Er Eyüp Hacıoğlu olduğu öğrenildi.

5 TON PATLAYICI İLE..

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Şemdinli Durak Karakolu'na bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda yaklaşık 5 ton olduğu değerlendirilen patlayıcılar kullanılmış" denildi.

Valilik açıklamasında, "09.10.2016 günü saat 09.45 sıralarında Durak 2. Hudut Bölüğü önünde jandarma birlikleri tarafından her gün 24 saat esasına göre yapılan yol denetim ve arama noktasına kontrolsüz olarak yaklaştığı tespit edilen kamyonete 'dur' ihtarı yapılmış, aracın durmaması üzerine ateş açılmış ancak etraftan BTÖ mensuplarınca da taciz atışı yapılarak dikkatin oralara da yönelmesi üzerine kamyonet nizamiyeden girme niyetini gerçekleştirememis ve yaklaşık 5 ton olduğu değerlendirilen patlayıcıları infilak ettirmiştir. İlk belirlemelere göre maalesef 9 askerimiz şehit olmuş 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 11'i asker 27 yaralımız askeri helikopterlerden de yararlanmak suretiyle civardaki daha donanımlı hastanelere sevk edilmektedir. Bölgedeki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için hava destekli komando birliklerinin geniş çaplı operasyonları devam etmektedir. Bütün milletimizin başı sağolsun" ifadelerine yer verildi.

Valiliğin bu açıklamasından sonra şehit sayısının 10'a yükseldiği öğrenildi.

Malatyalı Er Eyüp Hacıoğlu (21)'nun yanı sıra  Adıyamanlı Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu (28), Adanalı Piyade Er Özkan Altınok (23), Samsunlu uzman çavuşlar 25 yaşındaki Bayram Aksu ile Ercan Bayraktar, Kahramanmaraşlı Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur (33), Elazığlı Asteğmen Ömer Baydilli şehit olan askerler arasında.

BAŞBAKANIN AÇIKLAMASI..

Başbakan Binali Yıldırım, Hakkari Şemdinli’de meydana gelen terör saldırısına ilişkin, "10 asker, 8 sivil vatandaşımız şehit. 5 ton patlayıcı ile yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan canlı bomba kendini patlattı" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki programı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, Hakkari Şemdinli’de meydana gelen terör saldırısına değinerek, "Bugün Şemdinli’de maalesef alçak terör örgütünün canlı bomba ile saldırısı neticesinde şehitlerimiz var. Sivil halktan hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Şu an itibariyle 10 askerimiz şehit, 8 sivil vatandaşımız var. Yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza şifa diliyorum. 5 ton bir patlayıcı ile yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonet canlı bomba kendisini patlatmak suretiyle bu olay meydana geliştir. Türkiye’nin her türlü terör örgütü ile mücadelesi kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve başkaca terör faaliyetleri bizi ülkemizin istikrarı için geleceğini karartmaya gayret eden terör mihraklarında memleketi kurtarmak için elimizden gelen bütün çalışmaları sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Son dönemde kırsal bölgede yapılan operasyonlarda üstün başarı kazanıldığını vurgulayan Yıldırım, "Operasyonlardaki üstün başarı, terör örgütünü ciddi anlamda gücünü ve imkan kabiliyetini kısıtlamıştır. Can havliyle bu ve buna benzer intihar eylemleri yapma gayreti içerisine girmiştir. İnşallah bunları da üstesinden geleceğiz. Birçok yerde bu ve benzer hazırlıklar olay olmadan önlenebilmektedir istihbarat bilgileri ve alınan tedbirlerle. Ancak bazen de böyle hadiseler yaşamaktayız" şeklinde konuştu.

FOTO: Olay yeri

iha- hurriyet.com.tr- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

HAKKARİ'NİN ŞEMDİNLİ İLÇESİNDEKİ DURAK KARAKOLUNUN BULUNDUĞU BÖLGEYE PKK’LI TERÖRİSTLERCE BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA DÜZENLENEN SALDIRIDA 9 ASKER ŞEHİT OLURKEN, 8 SİVİL DE HAYATINI KAYBETTİ. (İHA/HAKKARİ-İHA)

[caption id="attachment_173991" align="alignnone" width="650"]HAKKARİ'NİN ŞEMDİNLİ İLÇESİNDEKİ DURAK KARAKOLUNUN BULUNDUĞU BÖLGEYE PKK’LI TERÖRİSTLERCE BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA DÜZENLENEN SALDIRIDA DEV ÇUKUR OLUŞTU. (İHA/HAKKARİ-İHA) HAKKARİ'NİN ŞEMDİNLİ İLÇESİNDEKİ DURAK KARAKOLUNUN BULUNDUĞU BÖLGEYE PKK’LI TERÖRİSTLERCE BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA DÜZENLENEN SALDIRIDA DEV ÇUKUR OLUŞTU. (İHA/HAKKARİ-İHA)[/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Öner kenru (7 yıl önce)
    Şehit olan kardeşlerime Allahtan rahmet diliyorum inşallah sehit haberi duymayiz son olur yaralilarimizda Allahtan acil sifalaalar diliyorum yakınlarında sabırlar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla