SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şemdinli'de Dehşet Dakikaları

A- A+ PAYLAŞ
 
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde terör örgütü PKK tarafından polis ve jandarmaya yönelik düzenlenen eş zamanlı saldırılar sonucunda 1 asker ve 1 polis şehit oldu, 3 kişi hayatını kaybetti, 6 jandarma ile 6 da vatandaş yaralandı. Valilikten yapılan açıklamada 2 PKK'lının da öldürüldüğü belirtildi. İlçedeki halı sahada düzenlenen düğünde ise gelin, damat ve yaklaşık 200 davetli, çatışmaların başlaması ile birlikte büyük korku ve panik yaşadı.
 
PKK, dün gece kalabalık bir grupla Şemdinli’ye ağır silahlarla saldırı düzenledi. PKK’lı teröristler İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ile hemen yanlarında düğünlerin yapıldığı Dağ Komando Taburu ve Personel Lojmanları’na saat 22.10 sıralarında uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla aynı anda ateşe başlayıp saldırdı.
 
Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle başlayan çatışmada, ilçe merkezi savaş alanına döndü. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve 100 metre yakınındaki İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatarlarla saldıran teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışma burada yoğunlaşırken, Şemdinli Belediyesi bahçesi ile kapalı halı sahada yapılan düğünlerde müzik eşliğinde eğlenenler kendilerini bir anda can pazarında buldu. 
 
Teröristler düğüne sızdı 
Belediye bahçesinde yapılan ve ilçedeki bir esnafın düğününde davetliler arasına sızan PKK’lı teröristlerin, buradan da güvenlik güçlerine ateş açması üzerine davetliler hemen bölgeyi terk etti.
 
PKK’lı teröristlerin saldırdığı yerlerden ilçe girişindeki Polis Kontrol Noktası bitişiğinde bulunan, o sırada Özlem ve Ziya Kaplan çiftinin düğününün yapıldığı kapalı halı sahadakiler de bir anda ateş altında kaldı. Atama bekleyen Beden Eğitimi öğretmeni damat Ziya ile hemşire olan gelin Özlem Kaplan çifti ile 200 davetli kendilerini bir anda can pazarında buldu. Herkes kaçışırken gelin daha güvenli yere götürülmeye çalışıldı, bir çok davetli çocuklarını kucaklarına alıp bir köşeye sığınmaya çalıştı, birçok kişi de kurşunlara hedef olmamak için yüzükoyun yere uzandı. Silah sesleri susmayınca salondakiler daha uzun süre beklemek zorunda kaldı.
 
İkisi şehit 5 ölü
Şemdinli’yi savaş alanına çeviren çatışmaların ardından bölge ablukaya alındı. Hakkari ve yakın birliklerde bulunan Kobra helikopterler teröristlerin kaçabileceği noktaları ateş altına alırken, karadan da özel hareket timleri, komandolar operasyon başlattı.
 
Çatışmada 2 PKK’lı terörist ölü ele geçirilirken, PKK’lıların kaçarken cesetlere patlayıcı yerleştirdiği saptandı. Bu teröristlerin cesetlerine tuzaklanan patlayıcılar da imha edilerek etkisiz hale getirildi.
 
Teröristlerle çatışmada polis memuru Mustafa Eyüp Darendelioğlu ile jandarma er Serkan Duman şehit düştü. Ateş altında kalan ilçe halkından Necdet Güreli, Tayyar Güreli ile Osman Erbaş da yaşamını yitirdi. 14 yaşındaki Osman Erbaş’ın düğün yerinde, Necdet ve Tayyar Güreli’nin de düğünden çıkıp evlerine giderken isabet eden kurşunlarla öldüğü belirtildi.
PKK baskınında 6 asker ile 6 vatandaş da yaralandı. Yaralı askerler Şemdinli Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk tedavinin ardından Hakkari Asker Hastanesi’ne sevk edildi. 6 vatandaştan 5’i Şemdinli Devlet Hastanesi’nde 1’i de Yüksekova Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor.
 
Hakkari Valiliği'nden açıklama
Hakkari Valiliği, dün gece PKK’lı teröristlerin ağır silahlarla saldırdığını, 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 3 vatandaşın yaşamını yitirdiğini, 12 yaralı bulunduğunu açıkladı. 
 
Valilik açıklaması şöyle:
"Şemdinli İlçesi’nde 11.09.2011 günü saat 22.00 sıralarında kalabalık bir PKK terör örgütü grubu tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Dağ Komando Taburu ve Personel Lojmanları’na eş zamanlı olarak roketatar ve ağır silahlarla bir saldırı gerçekleştirilmiştir.
 
Şemdinli Belediye Başkanlığı bahçesinde yapılan düğün kalabalığının içinden ve ilçenin muhtelif yerlerinden yapılan saldırı sonucu çıkan çatışmada 1 polis memuru ve 1 er şehit olmuş, ateş altında kalan 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 PKK mensubu silah ve mühimmatlarıyla birlikte ölü ele geçirilmiştir. Çatışma sırasında İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli 6 askerimiz ile 6 vatandaşımız muhtelif yerlerinden yaralanmışlardır.
 
Ölü olarak ele geçirilen PKK mensuplarının vücuduna yerleştirilen tuzaklama düzenekleri imha edilerek etkilisiz hale getirilmiştir."
 
Kepenkler kapalı
Şemdinli İlçe merkezinde geceki çatışmanın ardından bu sabah sessizlik hakimdi. Kepenklerin açılmadığı Şemdinli’de giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. Şemdinli Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazelerin yapılacak otopsi ardından ailelerine teslim edileceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız