SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şemdinli'deki Olaya Malatya'da Mahkeme...

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 9 Kasım 2005 tarihindeki patlamanın ardından ateş açarak Ali Yılmaz'ın ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Jandarma Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un yargılanmasına Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Dava, güvenlik nedeniyle Malatya'ya alınmıştı.

Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelen dosyadan sonra Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya Uzman Çavuş Tanju Çavuş ile avukatları katıldı. Karşı taraftansa hiçbir avukat duruşmaya gelmedi. Mahkemede Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un 2 oğlu ve eşi tanık olarak dinlendi.

Mahkemede tanık olarak ifadesi alınan Tanju Çavuş'un 12 yaşındaki oğlu F.Ç, "Olay günü annemin rahatsızlandığı için Van'dan Şemdinli'ye dönüyorduk. Biz ilçeye gelmeden silah sesleri duyduk. Yollarda bir sürü insan vardı. Direkleri devirip, lastik yakıyorlardı. Kalabalık bizi sıkıştırdı. Arabayla yoldan geçemedik. Aracımıza taş ve sopalarla vurdular. Slogan atıp küfür ettiler. Yüzlerinde puşu vardı. Camı kırıp bizi almaya ve vurmaya çalıştılar. Daha sonra babam heyecan ve korkuyla gelişi güzel havaya ateş açtı" ifadelerini kaydetti.

Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un 9 yaşındaki oğlu Ö.Ç. ise, "Annemin rahatsızlığı nedeniyle Van'dan geliyorduk. Yollarda direkler yanıyordu. Adamların elinde silahlar vardı. Bizi çevreleyip, gitmemizi engellediler. Arabaya taş ve sopalarla vurdular. Cam kırıkları kardeşimin üzerine geldi. Babam korkuyla silahını havaya kaldırıp ateş açtı" dedi.

Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un eşi S.Ç. ise, tanık olarak verdiği ifadesinde, 8 Kasım 2005 günü rahatsızlığı nedeniyle Van'a gittiklerini kaydetti. Şemdinli'ye vardıklarında yolun kenarında grup grup insanlar olduğunu söyleyen S.Ç, "İlerledikçe kalabalık artıyordu. Biz boşluktan yararlanıp ilerledik. Yüzlerini puşuyla kapatmış insanlar vardı. Vurun gibi bağrışmalar oldu. Aracımıza vurdular, aracın camları kırıldı. Çocuklarımız bağrışıyordu. İçeriye eller uzanıyordu, onlarla boğuşmaya başladık. Eşim ateş açtı, ateş açınca ön taraf açıldı ve lojmana gittik" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, olayda yaralananların olay anındaki yaralanma durumlarını belirten raporun istenmesine, yaralılardan Abdulvahap Canan'ın vücudundaki merminin çıkartılarak emanete alınmasının sağlanmasına, gelmeyen tanıkların ifadelerinin alınması için yazı yazılmasına, olayla ilgili tanık sıfatındaki polis memurları ifadelerinin alınması için görev yerlerine yazı yazılmasına, Şemdinli eski Cumhuriyet Savcısı Harun Ayık'ın tanık olarak ifadesinin alınması için yeni görev yerine yazı yazılmasına, CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın tanık olarak ifadesinin alınması için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan yazının beklenilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 14 Aralık tarihine erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız