SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şemsiye Altında Yağmur Duası!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde kuraklık nedeniyle planlanan yağmur duasından bir süre önce yağış başlamasına rağmen, “şemsiye altında” yağmur duası yapıldı, ardından da katılanlara etli pilav ikram edildi.

Malatya’da Nisan ayı yağışlarının mevsim normallerinin altında olması çiftçiyi endişelendirirken, Battalgazi ilçesinde 27 Nisan Pazar günü yağmur duası yapılması kararlaştırıldı. Yağmur duasından önce ilçedeki vatandaşlardan toplanan yaklaşık 4 bin YTL ile 300 kilo bulgur, 400 kilo et, 50 kilo tereyağı, 40 litre sıvıyağ alınıp, 12 teştte etli pilav pişirilmeye başlandı.

Yağmur duasının yapılacağı Karahan Mahallesi’nde Korucuk Ziyareti olarak da bilinen Hasan Basri Türbesi önünde toplanılırken, kapalı havada yağmurun çiselemeye başladığı görüldü. Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da katıldığı yağmur duasını Malatya’nın eski müftülerinden Feyyaz Yaşar yaptı. Yaşar, “"Yağmura hayvanların, ağaçların, çimenlerin ve insanların ihtiyacı var. Hayvanların yemi, insanların gıdası için yağmuru eksik etme Allah'ım.” diye dua etti.

Yağmurun şiddetini artırması üzerine hazırlıklı gelen bazı vatandaşlar şemsiyelerini açarken, duayı yapan eski müftü de yağmurdan şemsiye ile korundu. Bazı vatandaşların da ağaç altına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştıkları gözlendi.

Eski müftünün yanı sıra Battalgazi Müftüsü Mustafa Kılınç da dua ettirdi. Kılınç, "Yağmur yağsa bile yapılan duamız şükür duası olur." dedi.

Duanın ardından, yapılan etli pilav katılımcılara dağıtıldı.

HABER-FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız