SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şemsiye Sokakta Kutlama

0
Güncellendi - 2019-04-24 20:51:28
Şemsiye Sokakta Kutlama
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından TBMM’nin 99. kuruluş yıl dönümü İle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar bayramını doyasıya kutlarken, renkli görüntüler yaşandı.  Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşaması için elimizden gelen çabayı, gayreti sarf edeceğiz” dedi.

Battalgazi Belediyesi tarafından TBMM’nin 99. kuruluş yıl dönümü İle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında kutlama etkinliği, Şemsiye Sokak’ta gerçekleştirildi. Etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte başlayan programın açılış konuşmasını Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder adına Hacı İbrahim Işık İlkokulu öğrencilerinden Yusuf Genç yaptı. Genç, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99'uncu yıl dönümünü hep birlikte coşku içinde, bir şenlik havasında kutluyoruz, kutlamaya da devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Bu bayram dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bayrağımıza ve hürriyetimize kast eden düşmanlar,  milletimizi tarih sahnesinden silmek istemişlerdir. Bayrağımız ve hürriyetimiz için, genç yaşta kadın, çocuk herkes omuz omuza vererek düşmanlara karşı destansı bir mücadele vermiştir. Bugün de olsa aynı şeyi yaparız. Geleceğimizin teminatı siz çocuklar,  biliyoruz ki bize emanet edilen bu güzel topraklara her zaman sahip çıkacaksınız. Sözlerime son verirken savaşın olmadığı, barışın hüküm sürdüğü, çocukların hep güldüğü bir dünyada yaşayabilmek temennisi ile hepinizi sevgi ile kucaklıyor,  gözlerinizden öpüyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, “Çocuklarımızın, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ını kutluyorum. Nice bayramlara hep beraberce çocuklarımızın 2053 bayramlarına, 2070 bayramlarına ve sonsuz bayrama ulaşmalarını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Dün ülkemize musallat olan, ülke bütünlüğüne kast eden dışarıdan şer güçler olduğu gibi, içerde de şer güçler oldular. Dün atalarımız buna izin vermedi. Ulus olarak Sayın Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimiz, tüm gazilerimiz, bu ülkeyi korumak, kollamak ve bu ülkede yaşamanın faturasını vererek Türkiye Cumhuriyeti’ni ve ülkemize bu toprakları kazandırdılar. Ve o gün farklı yönetim şekilleri sergilenirken, o gün meclisimiz 23 Nisan 1920'de kurulmuş oldu. O gün bu ülke için mücadele veren insanlar, kendilerini yönetecek milletvekillerini seçtiler. Kendileri söz sahibi oldular ve 4 koldan düşmanı bu topraklar üzerinden kovarak, yeri geldiğinde denize döktüler, yeri geldiğinde bedel ödeyerek bu toprakları bize emanet ettiler. O emaneti alanlar, belki emanetleri bizlere verdiler. Biz çocuklarımıza veriyoruz ve bunu bayram olarak onların kutlamasını istiyoruz. İnşallah almış olduğumuz tam bağımsız, milli ve manevi değerlerine bağlı,  gerek ekonomik olarak, gerek askeri olarak,  gerek medya olarak her yönü ile bağımsız olan ülkemizi, yarınlara bağımsız bir şekilde ulaştırma adına elimizden gelen çabayı, gayreti bizler bugün sarf edeceğiz. O emaneti, bu yavrularımıza vereceğiz. Bu yavrularımızda almış oldukları emanetleri, ileriye taşıyacaklarına inanıyoruz. Ellerinden gelen her şeyi,  canları pahasına bu vatanı koruyarak ileriye ulaştıracaklar. Dün olduğu gibi bugün de ülkemizi zora sokmaya çalışan şer güçler, istila etmeye çalışan ülkemizin dışında düşmanlarımızı hepiniz biliyorsunuz ki mevcutlar. İçeride ki yandaşları ile, yardakçıları ile, bu ülkeye kast etmeye çalışıyorlar. Ama biz birlik ve beraberlik içerisinde, bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile, Türkiye ittifakını kurarak, Türkiye ittifakına sahip çıkarak, bize emanet edilen bu vatanı, canımız pahasına koruyarak inşallah çocuklarımıza bu emaneti en güzel, en sağlıklı bir şekilde ulaştırarak, ileriye dönük bu ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması için elimizden gelen çabayı, gayreti sarf edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Derme İlkokulu, Selçuk İlkokulu, Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Battalgazi Anaokulu ve Hacı İbrahim Işık İlkokulu öğrencileri, birbirinden güzel gösterilerini sergiledi. Renkli görüntülerin yaşandığı kutlama etkinliklerinde çuval yarışı, yumurta yarışı ve halat çekme yarışı yapılırken, bayramlarını doyasıya kutlayan çocuklara yapboz, boyama kitabı, Türk bayrağı ve pamuk şekeri hediye edildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız