SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Semt Konağında Kilim Dokuması

0
Güncellendi - 2017-01-16 16:38:41
Semt Konağında Kilim Dokuması
A- A+ PAYLAŞ

Unutulmaya yüz tutmuş el dokuma kilimler, açılan kurslarla yaşatılıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi Salköprü Semt Konağı’nda düzenlenen Yöresel Kilim Dokuma Kursu sonunda sergi açıldı.

Serginin açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hasan Alıcı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Erol Yiğit, İş-Kur İl Müdürü Vahap Toman Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Lütfü Hangün ile muhtarlar ve kursiyerler katıldı. Kursta üretilen dokuma Bayrak, Usta Öğretici Bahriye Alabacak tarafından Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay’a takdim edildi. Törende daha sonra açılış kurdelesi kesilerek sergi gezildi.

87 dokuma sergilendi

Yöresel Kilim Dokuma, diğer adıyla Çıpıt Sergisinde 99 iş gününde üretilen 87 adet dokumanın yer aldığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi, İş-Kur ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenlenen kurs süresince de kursiyerlere ücret ödendiği kaydedildi. Unutulmaya yüz tutan el sanatlarından olan Çıpıt Dokumanın, düzenlenen kursla yaşatılmasına katkı da sunulmuş oldu. Yöresel Kilim Dokuma Kursunda hem meslek öğrenme hem de kurs süresince aile bütçesine katkıda bulunma fırsatı yakaladıklarını belirten ve tamamı bayanlardan oluşan kursiyerler, yetkililere teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız