SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Semt Konağında Kuaför Kursu

0
Güncellendi - 2018-05-23 02:23:17
Semt Konağında Kuaför Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerde açtığı semt konakları, eğitim ve sanat kurslarının yanı sıra çeşitli meslek kurslarına da ev sahipliği yapıyor. Yeşiltepe Semt Konağı’nda 4 yıldır devam eden Bayan Kuaförlüğü kursunda bayanlar hem öğreniyor hem de ücretsiz kuaförlük hizmeti veriyorlar.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesine bağlı Yeşiltepe Semt Konağı’ndaki Bayan Kuaförlüğü kursu önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Yeşiltepeli bayanlardan yoğun ilgi gören kursta uygulamalı eğitim yapılıyor. Usta öğretici Nebahat Yiğit, 4 yıldır kursu düzenlediklerini kaydederek, “Ortalama bir kurs dönemi 9 ay sürüyor. Ücretsiz olarak halkımıza hizmet veriyoruz. 2.5 aylık eğitim sonrası kursiyerlerimiz vatandaşlarımızın kuaför ihtiyaçlarını burada ücretsiz olarak karşılayabilecek duruma geliyorlar. Mevcut 13 öğrencimle 5 aydır bölge insanına ücretsiz olarak hizmet veriyoruz. Ayrıca şu an Ahmet Parlak İlkokulundan kız öğrencilere kuaförlük desteği veriyoruz.” dedi.

İstihdama katkı

Yeşiltepe Semt Konağı’nda 11.00 ile 13.00 saatleri arasında ücretsiz bayan kuaförlük hizmeti verdiklerini belirten Nebahat Yiğit, “Temel eğitimden sonra kursiyerlerimiz uygulamalı olarak mesleği öğrenmiş oluyorlar. Vatandaşlarımız da ücretsiz olarak bu hizmeti almış oluyorlar. Burada yetişen kursiyerlerimiz, bayan kuaförlerinde iş bulup çalışıyorlar. Kendi çocuklarının saçlarını yapmak için öğrenmeye gelenler de oluyor.” bilgisini verdi.

Yiğit, başlangıcından günümüze kadar 60 kursiyere eğitim verdiğini açıklayarak eğitimler sonunda Halk Eğitimi Merkezi belgesi verdiklerini de kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • hülya (1 yıl önce)
    hafta sonu kuaför kursları varmı çalıştyığımızdan dolayı
    0
    0
    Yanıtla
  • Necla Yıldırım (2 yıl önce)
    Çok güzel başarılarınız daim olsun Bende kurstan faydalanmak istiyorum
    0
    0
    Yanıtla