SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Semt Konakları Yapacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kuzey ve güney kuşak yollarını 2012 yılı sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını bildirdi.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nı (SMMMO) ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı, SMMMO Başkanı Mustafa Bahadır Altaş ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Belediye başkan yardımcıları Ertan Mumcu, Alican Bozkurt ve Abuzer Kabakaş'ın da yer aldığı ziyarette çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, gerek kent ulaşım sistemi ve gerekse çevre düzeni planı ile Malatya'nın 20-30 yıl sonrasını planladıklarını bildirdi.

Kuzey ve güney kuşak yollarının 2012 yılı sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını söyleyen Başkan Çakır, "Şuanda 100 civarında olan park sayısını 1-1,5 yıl içerisinde 150'ye çıkaracağız. 40 civarında parkın projesini hazırlattık" ifadelerini kullandı.

Semt konaklarını öncelikle Yeşiltepe, Taştepe ve Melekbaba'da yapacaklarını ve bu konakların ihalelerini Şubat ayında yapacaklarını aktaran Başkan Çakır, Şeker Fabrikası arazisinde hava lojmanlarına giriş bölümünde 70 dönüm alanı yeni nikah sarayı için ayırdıklarını, buranın 5-6 dönüme nikah sarayı yapacaklarını, gerisinin park ve yeşil alanın olacağına dikkat çekti.

Başkan Çakır, Beydağı bölgesinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda da şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız, başkan yardımcımız bugün Ankara'da Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili çalışmalar yapıyor. Değer tespitleri bitti. Bilindiği gibi diğer tespitleri ölçümleri ile birlikte yeniden yapıldı. Önümüzdeki Perşembe günü genel bir toplantı yapacağız. TOKİ başkanımız ve vekillerimiz de katılacak. Burada yapım süreci ele alınacak. Daha sonra vatandaşlarla sözleşme yapılacak."

Çakır, "Belediyemizin hizmetlerinin denetim ve takibi için elektronik (interaktif) ortamda hizmet sunmaya başladık çok yakın zamanda da belediyemizin Mali tablolarını da dönemler halinde yayınlayacağız."dedi.

Belediye Başkanı, kent kültürünün kaybedilmemesi için dikkat ettiklerini, özellik arzeden binaları korumaya alıp halkın hizmetine sunmayı planladıklarını söyledi.

Malatya SMMMO başkanı Mustafa Bahadır Altaş da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın başkanımız adaylık sürecinde de odamızı ziyaret etmişti. Biz o gün tüm adaylara şunu söylemiştik. Hem mesleğimiz hem de Malatya da yaşayanlar olarak şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim arzu ediyoruz. Sayın başkanım, içinde bulunduğumuz dönemde bir yılı geride bırakırken yeni bir yıla başlıyoruz. Bir yıla yakın geçen sürenin bir muhasebesinin yapılması bizleri sağlıklı bir şekilde geleceğe taşıyacaktır. Bu konuda istek talebimiz yeniliyoruz ve sizlere bundan sonraki süreçte çalışmalarınızda başarılar diliyoruz."diye konuştu.

Altaş konuşmasında,ayrıca "Sosyal belediyecilik anlayışında kent kültürü ve kent hafızası çok önemlidir. Malatya'da her geçen gün bu değerlerin yok olduğunu görüyoruz. Buna bir örnek vermek gerekirse Malatya ile özdeşleşmiş Kernek Şelale bölgesininin özelleştirilmesi bizleri üzmüştü. Buranın yeniden belediyeye devri bizleri sevindirdi. Burada bulunan binanın “Kültür ve Sanat Galerisi” olarak halkımızın hizmetine sunulması arzusundayız."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız