SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Semt Malatya'nın Yeni Gözdesi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:17:33
A- A+ PAYLAŞ

Alt merkez olma yolunda hızla ilerleyen Fahri Kayahan Bölgesi’nde altyapısı tamamlanan yolların asfaltlama çalışmalarına başlandı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde belediye başkan yardımcıları Ahmet Ceyhan, Hasan Atay, Çilesiz Mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz Büker ve bazı daire müdürleriyle birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Çilesiz Mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz Büker, “2009 yılında yapılan imar çalışmalarından sonra bölgemiz Malatya’nın yeni gözdesi oldu. Yapılan konutlarla beraber Malatya Belediyemiz bu bölgede alt yapı çalışmalarında bulundu. Yeni yollar açarak bölgemizin ulaşım ağını genişlettiler. Şimdi son safha olan asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Mahallemize ve bölgemize yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nın önemli bölgelerinden biri olan ve yeni merkez durumuna gelen Karakavak-Çilesiz Bölgesinde 2009 yılından sonra yeni yol açma ve alt yapı çalışmalarında bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeni yolların açılmasından sonra kanalizasyon, içmesuyu, yağmur drenaj kanallarını yaptıklarını söyledi.

Başkan Çakır, “Alt yapı ve yol açma çalışmalarını tamamladığımız bölgelerde, yollarımızın geri kalan kısmını kış ayları gelmeden asfaltlamak istiyoruz. Çünkü bölgemizdeki yapılaşma bitmek üzere, artık vatandaşlarımız yeni konutlarına taşınıyorlar. Son 1 yıl içinde bölgemize 3500 kişi gelmiş. Buradaki asfaltlama çalışmaları 1 haftadır sürüyor. 10 güne kadar buradaki çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Şu ana kadar Karakavak-Tecde – Fahri Kayahan bölgesinde 14 kilometre uzunluğunda yeni yol açtıklarını ve bu yolların stabilizesinin yapıldığını belirten Başkan Çakır, 14 km uzunluğundaki yol ağının 8 kilometresinin asfaltlandığını söyledi. 

Fahri Kayahan bölgesinde alt yapı çalışmaları kapsamında şu ana kadar 3 km civarında yağmursuyu drenaj hattı döşendiğini ifade eden Başkan Çakır, “Drenaj hattı çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca, 17 km içme suyu şebeke hattı ile 7 km kanalizasyon hattı tamamlandı.   Hedefimiz Tecde’den çevre yoluna inen 50 metrelik yola kadar olan bu bölgenin tüm eksikliklerini gidererek, yeni bir Malatya’nın kurulmasına belediye olarak öncülük etmektir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız