SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sen Kalk AB'den Onca Zahmetle Tescil Al..!"

0
Güncellendi - 2020-02-16 02:08:08
A- A+ PAYLAŞ

PROF.DR. TEKELİOĞLU'NDAN İLGİSİZLİĞE TEPKİ.. Malatya Kayısısının Avrupa Birliği nezdinde coğrafi tescil alması çalışmalarında önemli katkılar sağlayan Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı” (YÜciTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekeloğlu, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye yaptığı ziyaret sırasında, bir markette Malatya Kayısısı gördüğünü, ancak kayısı ambalajlarında, AB Coğrafi Tescil İşareti bulunmadığını belirterek, “Sen kalk , 3.5 yılını ver, para harca, Avrupa Birliği’nden onca zahmetle tescil al, amblem kullanımı da iki yıldır zorunlu olsun; ama hala amblem kullanma; bildiğini oku” ifadelerini kullandı.

“Tescil sahibi kurumlar, coğrafi işaret yönetişimini bilmiyor”

Avrupa Birliği Komisyonu’nun Malatya Kayısısının AB nezdinde coğrafi işaretle tescil etmesinden bu yana, asıl görevin tescil sonrası süreçte tescilin yönetişimi olduğunu ve bu konuda başta Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere sorumlu kurumların sorumluluklarını yerine getirmediğine ilişkin önemli eleştirilerde bulunan Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, sosyal medya platformu instagramda yaptığı paylaşımda, zorunlu olmasına rağmen kayısı ambalajlarında AB tescilini gösteren amblem kullanılmamasını, tescil sahibi kurumların, coğrafi işaret yönetişimini bilmemesinden kaynaklandığını söyledi.

“Malatya TSO, ne yapıyor acaba?”

Yeni Delhi’de markette gördüğü Malatya Kayısısında AB Coğrafi Tescil amblemi görmemesine ilişkin olarak sorumlu kurumları eleştiren Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, ”Tescil sahibi Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Patent ve ilgili bakanlık ne yapıyor acaba?” diye sordu.

Yeni Delhi’deki örneğin Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı” (YÜciTA) olarak sürdürdükleri mücadelenin önemini bir kez daha gösterdiğini belirten Prof. Dr. Tekelioğlu, ilgili yasanın da yetersiz olduğuna dikkat çekti ve “İlgililer de ilgisiz” dedi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

GÖRSEL: Prof.Dr. Yavuz Tekelioğlu'nun tepkisini dile getiren sosyal medya paylaşımı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • fxlive (4 yıl önce)
    Hindistanı bilmem ama Paris'te marketlerde ortalama 17-18 euro fiyatlardan başlıyor. Yani TL cinsinden yaklaşık 115 TL civarında.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Tso kim olduğunu bilmiyor ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısıcı (4 yıl önce)
    Fiyatları nasılmış orada? Merak ettim doğrusu...
    0
    0
    Yanıtla