SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sen Kimsin Lan P..nk'

A- A+ PAYLAŞ

Vakit gazetesi muhabirinin CHP Genel Sekreteri Önder Sav'la yaptığı telefon görüşmesinde Sav'ın telefonunun açık kalmasına bire bir benzeyen bir olay daha yaşandı. Olayın kahramanı bu kez İstabul üniversitesi'ndeki rektörlük görevini dün devreden Mesut Parlak. Parlak da tıpkı Önder Sav gibi Vakit muhabirinin ustaca sorduğu sorular karşısında sinirlerine hakim olamamış, hem de Sav gibi telefonu açık unutup ağzına geleni söylemiş.

PARLAK'IN YEMEKLERİ
Vakit gazetesinin iddiasına göre, gazetenin muhabirinin Prof. Dr. Mesut Parlak’ı aramasının nedeni, Parlak'ın 28 Mart 2006 tarihinde medya patronu Aydın Doğan, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet gazetesi köşe yazarı Rahmi Turan ve yanındaki 4 kişiyle, 16 Mayıs 2005 tarihinde 13 emekli paşa ile yine 8 Şubat 2007 tarihinde ise Ataman Bey ve yanındaki 14 emekli paşa ile İÜ Baltalimanı Sosyal Tesisleri’nde yediği yemek. Mesut Parlak'ı arayan Vakit muhabiri Hüseyin Kulaoğlu, bu yemeklerin nedenini ve ücretinin kimin tarafından ödendiğini sordu.

MESUT PARLAK'I KIZDIRAN SORU
Mesut Parlak, bahsedilen kişilerle öteden beri görüştüğünü ve davetleri kendisinin yaptığını söyledi. Aydın Doğan ile uzun süreden beri tanıştığını belirten Parlak, “25-30 yıldır Aydın Doğan ile tanışıyorum. Medya patronu olmadan önce de tanıyordum” dedi. Parlak, emekli paşalarla yemekli toplantılarda bir araya gelmesi konusuyla ilgili soruları üzerine kızdığını gizleyemedi. Parlak, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde üniversite işleriyle ilgili olmayan toplantılarda verilen yemeklerin parasının kimin tarafından ödendiğini sorusuna ise adeta çıldırdı.

SEN KİMSİN LAN PE...ENK!
Kızgınlık ve öfkesi yüksek ses tonundan anlaşılan Prof. Dr. Mesut Parlak, adeta ikinci bir Önder Sav vakasına imza attı. Telefonu kapattığını sanan rektör Parlak, yanındaki kişiyle konuşurken telefonunu açık unuttuğunun farkında olmadan Vakit muhabirine ağza alınmayacak hakaretler etti.

Yaklaşık 2 dakika boyunca sorulan sorularla ilgili yanındaki kadına yorum ve izahlarda bulunduğu duyulan Parlak, “Paşalarla da görüşmüşüm. Herkesle görüşürüm ben. Yasak mı lan pezevenk? Adama bak! Yediğim yemeğin hesabını soruyor bana” şeklinde konuştu. Yanındaki kadının, muhabirin niçin aradığını sorması üzerine Parlak, “Yediğim yemeklerin parasını soruyor. Ben de ‘Sen kimsin lan pezevenk! Yediğim yemeklerin parasını hep ben vermişim’ dedim.” diyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız