SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sen misin ''Bunun da Güvercini Var'' Diyen!..

A- A+ PAYLAŞ

Kuş Gribi'nin görüldüğü Melekbaba Mahallesi'ndeki hayvan itlafı sırasında, "Bunun güvercini var.." diyen mahalle muhtarı ile güvercinlerini vermek istemeyen şahıs kavga etti. Muhtar ve yakınları ile güvercin sahibi arasında çıkan kavga sonrasında polis ekipleri olay yerine gelince, güvercinler alınarak itlaf edildi. Bu arada, DYP'nin bu konuda bir komisyon kurduğu belirtilirken, TSO Genel Sekreteri de, hayvan itlaf görüntüleri ile ilgili rahatsızlıklarını bir yazıyla TOBB'ye bildirdi.

GÜVERCİN KAVGASI..
İlk olarak Malatya'nın Kale İlçesi'nin Bent Köyü'nde tespit edilen kuş gribi virüsünden sonra, Malatya merkez Melekbaba ve Özalper Mahalleleri ile Yazıhan İlçesi'nin Karaca Köyü'nden gönderilen ölü tavuk numunelerinde de kuş gribi virüsü saptanması nedeniyle Malatya Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, merkezde tavuk ve kanatlı hayvan itlaflarına başladı.

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, Melekbaba Mahallesi'nde evleri tek tek dolaşıp tavukları ve kanatlı hayvanları toplayarak, araçlarının arkasındaki gazlı tankerin içerisinde itlaf etti. Bu arada, mahalle muhtarı Bekir Gülek, görevlilerden Ahmet Poyraz adlı vatandaşın evindeki güvercinlerin de alınmasını istedi. Ahmet Poyraz ise güvercinlerini vermeyeceğini söyleyerek, muhtara tepki gösterdi. Sert tartışmalardan sonra muhtar ve yakınları ile Ahmet Poyraz arasında kavga çıktı. Tarım İl Müdürlüğü görevlilerinin de araya girmesiyle kavga, fazla büyümeden engellendi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, Poyraz'ı gözaltına alarak güvercinleri verme konusunda ikna etti. Daha sonra Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, güvercinleri alarak itlaf tankerine attı. Muhtar Bekir Gülek'in şikayetinden vazgeçmesi üzerine Ahmet Poyraz, serbest bırakıldı.

DYP'NİN KOMİSYONU..
Doğru Yol Partisi (DYP) Malatya İl Başkanı Mehmet Özden, kuş gribinin yaygınlaşması nedeniyle parti olarak acil uyarı ve önlemler komisyonu kurduklarını belirtti.

Özden, iktidarı bu konuda yaşananları gizlemekle ve hükümetin kuş gribi konusunda yetersiz kalmakla da suçladı.

TSO'NUN HASSASİYETİ..
Öte yandan TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı imzasıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) gönderilen yazıda, kuş gribi nedeniyle tavuk sektöründe endişe verici bir durumun yaşandığı belirtilerek, Malatya'daki iki entegre tesis ile yüzlerce beyaz et satış noktasının kapanmayla karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Tavuk itlaflarının standartlara göre yapılmasının talep edildiği yazıda, "İtlaf sırasında hayvanların küçük çocuklara çıplak elle toplatılması ve canlı canlı yakılması nefret, üzüntü ve hayretle izlenmiştir. Bu görüntüler Avrupa Birliği'ne aday olan ülkeye yakışmayan bir tavır sergilemesiyle birlikte hastalıkta iz kalmasa dahi tavuk etine karşı önyargı izlenimini bırakacaktır. Medya görüntülerine sınırlama getirilerek halkın doğru bilinçlendirilmesi, itlaf şeklinin hayvan haklarının da gözetilerek yapılması ve ayrıca toplatılması esnasında çocukların kullanılmamasının sağlanmasına özen gösterilmelidir" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız