SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sen misin Malatya'dan Puan Alan?!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un, ligin ilk 8 haftasındaki karnesinde, kendi iç bünyesi kadar rakipleri açısından da "hoca" yönünden son derece ilginç gelişmeler yaşandı. Çünkü rakip takımların kimi hocaları, "Malatyaspor'u yenmek ya da puan almak dışında "sevinç yaşatamadıkları için" takımlarından ayrılmak zorunda kalıyorlardı.

4. hafta maçının sonrasında Feyyaz Uçar'la yollarını ayıran ve aynı hafta Gençlerbirliği'nden istifa eden Ziya Doğan'la anlaşan Malatyaspor'un 8 haftalık karnesinde, kendi bünyesindeki değişiklikten öte rakiplerindeki teknik direktör değişiklikleri ilginç. Malatyaspor'la Malatya'da oynadıkları maçta "tarihi skorla" maç alıp 3 puan çıkaran rakip takım hocaları da, "antrenör kıyımı"ndan nasiplerini aldılar.

Malatyaspor ve ligin ilk 8 haftasına gözatarken, sarı-kırmızılı takımın 9'uncu haftadaki rakibi Çaykur Rizespor'un da Metin Yıldız'la yollarını ayırıp, Sakıp Özberk'le anlaştığını hatırlatarak, Malatyaspor etrafındaki "garip" antrenör olaylarına dikkat çekelim.

1. haftada Malatyaspor, ilk deplasman maçını sahası onarımda olduğu için İstanbul'da Sivasspor'la oynadı. Malatyaspor 1-0 öne geçtiği bu maçta 1-1 berabere kalırken, rakip takımın Alman çalıştırıcısı Lorant takımını yönetmeyi sürdürüyor!..

2. haftada Malatyaspor, kendi sahasında Vestel Manisaspor'a 5-0 yenildi ve tarihi bir hezimet aldı. Bu maçın ardından Feyyaz Uçar Malatyaspor'un başında kalmaya devam ederken, birkaç hafta sonra, iç saha başarısızlıkları Vestel Manisa ile Teknik Direktörü Levent Eriş'in yollarının ayrılmasına neden oldu.

3. haftada Malatyaspor'un deplasmandaki rakibi Galatasaray'dı. İki sarı kırmızılı takımın mücadelesinde, ev sahibi takım 5-2 üstünlük sağlarken, teknik direktörü Gerets'in başına "henüz" birşey gelmedi.

4. haftada Malatyaspor'un iç sahadaki rakibi Trabzonspor'du. Kaleci Bora'nın olağanüstü bir oyun çıkardığı bu maçta, Malatyaspor 1-0 öne geçmesine rağmen, konuk takımın 94.20'de gelen beraberlik golüne engel olamadı. Bu maç, Malatyaspor'da Feyyaz Uçar döneminin sonu olurken, "kötü" sinyaller veren Trabzonspor'un Teknik Direktörü Şenol Güneş de, bir süre sonra "işi bırakmak" zorunda kaldı.

5. haftada Kayseri Erciyes'le oynanan deplasman maçına Malatyaspor, Ziya Doğan'ın yönetiminde çıktı. Yine 1-0 öne geçen sarı-kırmızılılar, beraberlik golünü yedikten sonra 43. dakikada Ramazan'ın da kırmızı kart görmesiyle geri kalan süreyi 10 kişi ile tamamlamak zorunda kaldı ve maç 1-1 sona erdi. Kayseri Erciyes'in Teknik Direktörü Mustafa Uğur, işler iyi gittiği için henüz takımının başında!..

6. haftada Malatyaspor'un iç sahadaki rakibi, kendisi gibi o haftaya kadar galibiyeti olmayan Denizlispor'du. Malatyaspor, Eren'in kırmızı kart görmesiyle bu maçı da 10 kişiyle ve 1-0 mağlup tamamlamak zorunda kaldı. Denizli ilk 3 puanını Malatya'dan almıştı ama, bu 3 puan hocası Giray Bulak'ın görevde kalmasına yetmemişti. Bulak da, bu maçtan iki hafta sonra takımıyla yollarını ayırdı.

7. hafta, ligde galibiyeti olmayan Malatyaspor ve Gençlerbirliği arasındaydı. Ankara'da oynanan bu maçın ilginçliği, Malatyaspor'un başında bulunan Ziya Doğan'ın birkaç hafta önce, bu takımdan ayrılmış olmasıydı. Mesut Bakkal yönetimindeki Gençlerbirliği, Malatyaspor'u 2-0'la geçip, ilk galibiyetini tadıyordu.

8. haftanın özelliği ise, rakip Diyarbakırspor'un, daha önce aldığı kötü sonuçlar nedeniyle Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar'ın görevi bırakmış olmasıydı. O haftaya kadar ligde galibiyeti bulunmayan Diyarbakırspor'un, Malatya'ya gelirken teknik direktörü bile yoktu. Teknik sorumlu olarak Mehmet Budakın'ın başında bulunduğu Diyarbakırspor, Malatyaspor'u daha önceki 3 haftada olduğu gibi "tartışmalı" hakem kararlarının da etkili olduğu bir maç sonrası 2-1 mağlup ederken, Malatyaspor'la ilk galibiyetini tadan 3'üncü takım oluyordu.

9. haftada Malatyaspor, 16 Ekim Pazar günü Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynayacak. Bu takım da, "kötü" gidişat üzerine geçtiğimiz hafta Teknik Direktörü Metin Yıldız'la yollarını ayırdı ve Sakıp Özberk'le anlaştı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız