SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sen misin Sorununu Anlatan?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:46:55
Sen misin Sorununu Anlatan?!
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan ilçesine bağlı Akyazı Köyü’nde köylülerin 75 yıldır hayvanlarını otlattıkları alanın orman alanı ilan edilip tel örgüyle çevrilmesi, buna karşılık 2-3 yılda bir dikilen çam fidanlarının 30 cm’yi bile bulmadan kuruyarak sadece para harcama kalemi oluşturan bir alan haline getirilmesinin yarattığı sorunların köy halkı tarafından dile getirilmesinin Malatya Orman İşletmesi yetkililerini ‘öfkelendirdiği ve köy halkını cezalandırma’ yönünde işlem yaptığı belirtiliyor. 

Konuya ilişkin haberin 20 Mayıs tarihinde ‘Ya Derdimize Derman…’ başlığı ile malatyahaber.com’da yer almasından sonra, il yöneticilerinin seslerini duyup sorunlarının çözüleceğini uman Akyazı Köyü sakinleri, çözüm yerine Malatya Orman İşletmesi yetkililerinin ‘kızgınlığı’ ve hayal kırıklığı ile karşı karşıya kaldı. 

Akyazı Köyü Muhtarı Orhan Şatır, 75 yıldan bu yana köy halkının hayvanları için otlak olarak kullandığı alanın tel örgüyle çevrilip 2-3 yılda bir yeniden dikilen, boyları 30 cm’yi bulmadan kuruyan fidanlar nedeniyle yaratılan sorunların basın yolu ile anlatılmasından sonra Malatya Orman İşletmesi Müdürlüğü yetkililerinin hemen hergün köye gelerek, haberin yayınlanmasından önce serbest olan bölgelerin bile hayvanların girişine yasaklandığını söyledi.

‘Neredeyse hayvanlarımız için sıkıyönetim ilan edecekler’

Malatya Orman İşletme Müdürlüğü’nün daha önce hayvanların su içtikleri bölgeye gidebilmeleri için açılacağını söyledikleri sulak koridorunun da sözkonusu haber nedeniyle iptal edildiğini öğrendiklerini söyleyen Muhtar Orhan Şatır “O haberin çıkmasından sonra Malatya Orman İşletmesi hergün buraya eleman gönderiyor. Hani neredeyse hayvanlarımız için sıkıyönetim ilan edecekler. Adeta hayvanlarımızı hapsediyorlar. Boztepe Barajı’nın boşaltılan suyu nedeniyle ortaya çıkan yerdeki birkaç metrelik yerleri bile yasakladılar. Hatta burada yayılan birkaç inek için Hekimhan’dan jandarmayı çağırıp, köy halkı ile jandarmanın karşı karşıya gelmesine neden olacak noktaya geldiler” dedi. 

‘Malatya Valimiz Sayın Şahin ve milletvekillerimizin sesimizi duymasını bekliyoruz’ 

Sorunun yetkili her kuruma iletildiğini ve çözüm üretilmesi için büyük çaba harcadıklarını söyleyen Muhtar Orhan Şatır, “Sorun verdiğimiz dilekçe, rica, minnet, hukuki taleplerle bir türlü çözülmedi. Konuya ilişkin durum basına yansıyınca Malatya Orman İşletmesi Müdürlüğü yetkililerinin büyük öfkeye kapıldığını söylediler. Böyle bir öfke, kızgınlık var mı yok mu ben bilmiyorum ama burada kızılacak, öfkelenecek bir durum yok. Biz 75 yıldır otlak olarak kullandığımız alanın bize yasaklanmasının yarattığı sorunları dile getiriyoruz. Fakat geldiğimiz noktada artık bu sorunumuzun Malatya Orman İşletmesi Müdürlüğü tarafından değil Malatya Valimiz Sayın Vasip Şahin ve Malatya Milletvekillerimiz tarafından çözüleceğine inanıyoruz. Köylünün sesini duymalarını ve bir çözüm üretmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

‘Hergün ceza kesmekle tehdit ediyorlar’ 

Malatya Orman İşletmesi yetkilileri ve elemanlarının kendisini telefonla aradığını ceza kesmekle tehdit edildiklerini belirten Orhan Şatır “17 Haziran Çarşamba günü Malatya Orman İşletmesi’nden bir yetkili beni arayarak Boztepe Barajı’nın suyu boşaltılan küçük bir bölgesindeki birkaç inek için tutanak tuttuklarını, Hekimhan’dan jandarmanın geldiğini ve inekleri otlatan çocuklardan bazı isimlerin alındığını belirterek, jandarmanın bu isimleri karakola çağıracağını söyledi. Ben Orman İşletmesi Müdürlüğü’nden bir başka yetkiliyi arayarak, birkaç inek için tutulan tutanağın ve Hekimhan’dan jandarma çağırmanın ne anlama geldiğini sordum. Bunun üzerine o yetkili de, tutulan tutanağın o güne ait olmadığını eski bir tutanak olduğunu söyledi. Yani artık bizi yaşamaktan bıktırdılar. İki ay sonra diğer hayvanlarımız yayladan geldiğinde ne yapacağımızı bilmiyoruz. Devlet vatandaşın sorunlarını çözmek için vardır. Ama Malatya Orman İşletmesi sorun çözmek yerine, sorun üretmek ve köy halkını ‘Ya derdimize derman ya katilimize ferman’ noktasına getirmek için köylüye karşı mücadele ediyor” şeklinde konuşarak Malatya Valisi Vasip Şahin ve Malatya milletvekillerini olaya el koymasını beklediklerini yineledi. 

‘Ağaçsız yere mesire alanı kurma bahanesi ile yasaklı alanı büyütüyorlar’ 

Akyazı Köyü Muhtarı Orhan Şatır, ayrıca, Malatya Orman İşletmesi Müdürlüğü’nün, ağaç bile olmayan taşlık yerde bir mesire yeri projesi bahanesi ile de, köy sakinlerine ait hayvanların gireceği yerlerin yasaklandığı alanın genişletildiğini de kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız