SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sendikadan Saldırılara Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:11:27
Sendikadan Saldırılara Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Bingöl, 112 acil servis ambulansı görevlilerinin Malatya’da yaralı kadın ihbarı üzerine gittikleri olay yerinde ve hastane önünde hasta yakınlarını saldırı ve tehditlerine maruz kalması olayına tepki gösterdi.

Sendika binasında olayda saldırıya uğrayan 112 görevlileri Hüseyin Yoldaş ve Özge Alagöz ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Malatya Sağlık -Sen Şube Başkanı Mehmet Bingöl, “Sağlık alanında yaşanılan olumsuzlukların nedeni olarak hekimleri ve sağlık çalışanlarını göstermek şiddeti körüklemektedir. Aslında tüm yetkililerden söylemlerine özen göstermelerini istiyoruz. Toplumda hakim olan gergin ortamı ortadan kaldıracak ifade ve davranışlar bekliyoruz. Bir an önce sağlıkta şiddete yönelik yasal mevzuat daha etkili ve caydırıcı hale getirilerek hayata geçirilmelidir. Her gün gazetelerde, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları, yaralama ve darp olaylarını üzülerek gözlemlemekteyiz. Sağlık hizmetlerinin neredeyse her aşamasında kendini göstererek, sağlık çalışanlarının ruh ve beden bütünlüklerini, hatta yaşamlarını hedef alan şiddet olayları; sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir sorun haline gelmiştir. Şiddete karşı neredeyse hiç ya da yeterli önlem alınmaması sağlık çalışanlarının, hastaları ile güvene dayalı ilişki ve hizmetin gerektirdiği sağlıklı iletişimi kurmalarını engellemektedir. Artan şiddetin sağlık çalışanlarının ruhsal ve bedensel sağlıkları üzerinde yarattığı olumsuz etkiler ve sağlık çalışanlarının temel haklarının ihlali, insan haklarını temel alan Sendikamızca kaygı ile izlenmektedir” ifadelerini kullandı.

Bingöl, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Sağlıkta gerçekleşen her şiddetten sonra hasta haklarının gündeme getirilmesi hasta haklarının anlamı ve kapsamı dışında gündemde tutulmasına ve gerçek kapsamı ve içeriği dışında tartışılmasına neden olmaktadır. Sağlık hizmetlerinde kendini gösteren şiddetin hasta hakları veya hastaların haklarını kullanması ile ilişkilendirilmesi hasta haklarını gerçek anlamından uzaklaştırmaktadır. Hasta haklarının hiçbir yönü ve içeriği şiddet yanlısı ve taraftarı olamaz. Hiçbir şekil ve koşulda hasta hakları ile bağdaşmayan sağlıkta şiddetin önlenmesi, insan hakları açısından önemli adımlardan birini oluşturacaktır. Sağlık çalışanlarının güvenliğinin garanti altına alınması, hastalar ile karşılıklı saygı ve güvene dayalı ilişkiler kurulması için ivedi önlemlerin alınması gerçekleştirilmelidir. Hasta olunca, kaza geçirince gidebileceğimiz tek yer olan sağlık kuruluşlarının kıymetini bilmeli ve burada çalışan sağlık personellerine karşı daha olumlu, saygılı davranmalıyız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız