SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sendikadan Suçlama

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim Sen'den, "yetkili sendika"nın belirlenmesiyle ilgili müdahalelerde bulundukları gerekçesiyle Milli Eğitim'e ve Eğitim Bir Sen'e tepki geldi.

Eğitim Sen Malatya Şubesi Örgütlenme Sekreteri Ali Ekber Baytemur, yaptığı yazılı açıklamada iddialarını şöyle sıraladı:

"Sendikaların üye sayılarının çokluğunu ve yetkili sendikayı belirlemek amacıyla her yıl Mayıs ayının 15’indeki aidat kesintisine göre mutabakat yapılmaktadır.

Yetkili sendika olabilmek için ahlak sınırlarını zorlayan, devletin tüm imkânlarını kullanmakta behis görmeyen EĞİTİM BİR SEN Malatya’da yetkiyi almıştır. Geçen yılda bu yollarla; atama yapma, yönetici olma, olmadı yöneticiler aracığıyla baskı kurarak, üye yazımını kullanan aynı sendika yetkiyi almıştı. Bir yıl geçmesine rağmen bu sendika eğitim çalışanları için neler yaptı? Soruyoruz. Promosyon anlaşması ortada.

Sendika aidatlarının üyelerden kesilmesi kararının ardından yüzlerce çalışan bu sendikadan istifa etmek istemiş, büyük bir bölümüde istifa etmiştir. İkna odalarına karşı çıkanların nasıl ikna odaları kurduklarını çok iyi biliyoruz.

Buna rağmen bu sendika üye sayısını artırmıştır. Bizlerin zor koşullarla, sendikal olanaklarımızın dışında bir olanak kullanmadan yaptığımız üyeleri, 4688 Sayılı Kanuna aykırı bir şekilde baskı ve vaatle istifa ettirip, kendilerine yazmaları, üye sayılarının şişkinliğine yaptığımız itirazın dikkate dahi alınmaması iddialarımızın doğruluğunu kanıtlamaktadır.

Sendikal geleceklerini siyasi hükümete ve onunun nimetlerine bağlayanlara hatırlatırız; sendikal ömrünüzde siyasi hükümetin ömrü kadar olur.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 21.05.2010 Cuma günü yapılan Mutabakat toplantısında; yaptığımız tüm itirazlar dikkate alınmamıştır.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Şahin’in de açıkça Eğitim Bir Sen’in yanında yer alması her şeyi açıklamaktadır.

Sendikalardan oluşan bir komisyon kurulması, üye sayılarının doğru ve şeffaf bir şekilde belirlenmesini talep ettik. Masum ve mantıklı bu önerimiz dahi dikkate alınmadı. AKP Hükümeti ve onların yönetici kadrolarıyla kol kola devletin tüm imkânlarını kullanarak yetkili sendika olabilirsiniz; ama çalışanları temsil ediyor musunuz? Eğitim emekçilerinin yığılmış sorunlarını çözmek için ne yapıyorsunuz?

Neler yaptığınızı Malatya Kamuoyu biliyor.

Eğitim Sen olarak kuruluşumuzdan bu güne kadar eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmek için mücadele ediyoruz, edeceğiz. Biz geleceğimizi siyasi hükümetlere değil; eğitim emekçilerinin onurlu tercihlerine ve mücadelelerine bağlıyoruz. Bunun dışında hareket edenleri de kınıyoruz.

Buradan il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlerini, yardımcılarını ve diğer yöneticileri uyarıyoruz; bütün eğitim çalışanlarının yöneticisi olun. Eğitim Bir Sen ve AKP Hükümetinin değil. Bunları öngördüğümüz için Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’tan yaklaşık bir aydır görüşme talebinde bulunduk. Programının yoğunluğunu ileri süren Milli Eğitim Müdürü binlerce eğitimcinin üyesi olduğu, mücadelesiyle kendini kanıtlayan Eğitim Sen’le görüşme isteksizliğini ve doğurduğu sonucuda kınıyoruz.

Buradan Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünü taraflı davranışından dolayı kınıyor; tüm bu yaşananları Eğitim çalışanları ve Malatya Kamuoyuyla paylaşmayı bir borç biliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız