SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sendikadan 'Tren İzinsiz Çıktı' İddialarına Tepki

0
Güncellendi - 2020-06-16 21:05:54
Sendikadan 'Tren İzinsiz Çıktı' İddialarına Tepki
A- A+ PAYLAŞ

İki makinistin ölümü, 4 makinistin de yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasıyla ilgili olarak, trenlerden Malatya Garı'ndan hareket edenin izinsiz çıktığı yolundaki iddialar üzerine bir açıklama yapan Demiryol- İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hikmet Kazgan, bu iddiayı reddederek, "İzinsiz yola çıkmak intihardır. Böyle bir şeyin olması mümkün değildir."dedi.

Aynı zamanda Türk-İş Malatya İl Temsilcisi de olan Kazgan, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Bilindiği üzere 13.06.2020 tarihinde Cumartesi sabaha karşı Battalgazi İlçesi Kemer köprü mevkiinde meydana gelen tren kazası sonucu 2 makinist arkadaşımız vefat etmiş 2 makinist arkadaşımız yaralı olarak Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi altına alınmıştır.2 makinist arkadaşımız ise ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiştir.

Siyasilerimizin yapmış olduğu açıklamalarına istinaden,15.06.2020 tarihli mahalli basın tarafından kazanın oluş şekli ile yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kimler tarafından bilgi verildiği bilinmeden bilgi kirliliği ile yapılan açıklamaya göre Malatya’da çıkan tren’in izinsiz çıktığı beyan edilmiştir. Makinist izin almadan yola çıkması mümkün değildir. İzinsiz yola çıkmak intihardır. Böyle bir şeyin olması mümkün müdür?

Bölge Müdürlüğümüz yetkili amirlerince kaza ile ilgili hiçbir açıklama yapılmazken soruşturma yapılmadan kayıtlar incelenmeden personellerin ifadesi alınmadan: Malatya’da çıkan tren personellerini suçlu ilan etmek Biz Sivil Toplum örgütlerini ve TCDD Personellerini ve görev şehidi olan makinist kardeşlerimizin Ailelerini derinden üzmüştür.

TCDD Bölge Müdürlüğü bünyesinde meydana gelen her türlü kaza, teknik ve tetkik edilerek kayıt altına alınmaktadır. Telsiz konuşmaları, telefon kayıtları incelenmeden kaza ile ilgili personellerin ifadeleri alınmadan, kimse zanlı olarak suçlanamaz.

Yapılan haberler açıklamalar zamansız gerçeği yansıtmayan talihsiz açıklamalardır. Bu konuda yargısız infaz edilmeden herkesi sükûnete davet ediyoruz.

Kurum yetkilileri açıklama yapmadan, kazanın oluş sekli bilinmesi mümkün değildir.

Şu anda acımız taze ölen ve yaralanan, tedavi gören personellerimizin olduğunu unutmadan soruşturma başlamadan birilerini suçlu ilan etmek Biz TCDD çalışanlarını ve vefat eden, yaralanan ve hastanede yatan arkadaşlarımızın ailelerini derinden üzmüştür.

Bu tür açıklamaların bir an önce düzeltilmesi elzemdir. Sonuçta iki insan hayatını kaybetmiştir. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralı kardeşlerimize acil şifalar dileriz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Makinist (3 yıl önce)
    Sendika baskanimiz sayin hikmet kazgandan macit yorulmaz hamza ince den bizlere desteklerinden dolayi cok tesekkur ederiz ölen 2 arkadasimiz var ve suclu gosterilmek isteniyor bizim anlimiz açık sevksiz giden denilen trende 3 makinist daha vardı suanda cok şükür hayattalar telsiz kayitlari da var simdi boyle bos yorumlara gerek yok olayi carpitmaya da gerek yok bu olayin aydinlatilmasida cok basit ve kolay zaten işi bilen insanlar neyin ne olduğunu biliyor lutfen herkes yorum yazarken 2 insanin öldüğünü düşünerek yazsin sonucta bu yorumları vefat eden arkadaslarimizinda ailesi okuyor dikkatli olalim
    0
    0
    Yanıtla
  • nihat kılıç (3 yıl önce)
    TCDD Malatya il müdürü nerede sendika başkanı açıklama yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • 2 insan hic ugruna vefat etti ne yapsin otursun alkış mi calsin ki suclanan makinist sendikanin üyesi hadi sendikanin uyesi deil gencecik 2 insan allahtan korkun tcdd malatya il müdürü de demekki cesareti kendinde bulamiyorki baskan aciklama yapiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Aylİn (3 yıl önce)
    Sendika ağalığı değil de çalışanların, yurttaşların haklarını savunsan, yetkin olmayan kişilerin kadrolaşmalarına itiraz etsen, yeteri kadar ve işi bilen personelin görevlendirilmesinin mücadelesini versen belki bu kaza olmayacaktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan44 (3 yıl önce)
    Daha bir kaç m2 yerde sosyal mesafe kuralı uygulayamayıp 11 kişi omuz omuza poz veripte ihmal yok demek ne kadar inandırıcı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Malatya TCDD yapısında inanılmaz bir kadrolaşma adamcılık var işi bilene değil kendi adamlarına veriyorlar bence idari kadro yenilenmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (3 yıl önce)
    Malatya sevdalısı , senarisT , Tuncay ; sendika başkanını tanımadığınız ve kurum hakkında bilginiz olmadığı belli boş boş atıp tutuyorsunuz yorum Yapıyorsunuz . Araştırın ondan sonra yorum yapın , yoldan geçen sendikacı olmuyor çamur at izi kalsın mantığını bırakın , burda yazdıklarınızı yüzüne söylebilirsini kapısı açık herkese ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı Neden bu kadar dokundu size dikkat ederseniz olayla ilgili alakalı tek söz yok başkanı koruma altına alır gibi bir davranış içine girmişsiniz Başkan çok dürüst ve doğru bir insan olabilir sözümüz yok Ama ortada bir suç var canlara mal olan büyük bir sorumsuzluk iletişim eksikliği var Hangi halde olursa olsun hata çok büyük Sizi yorumu bir daha okumaya davet ediyorum Ama yanlı olarak değil objektif olarak Giden canlar dönmüyor beraberinde ise devletin uğradığı trilyonlarca zarar yazık günah sorumlular bunun hesabını vermeli dedim başka bir şey demedim Senaryo yazmışım isem eğer Bu bir senaryo ise Başrolü size teklif ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Yurttaş (3 yıl önce)Tuncay isimli kullanıcı yorumuna
    Bence sorumlular cezalandırılmalı yada bu ihmal araştırılmalı iyice genç ve dinamik personel gelmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben boş atıyorsam. Malatyahaber.com editorlerinden başkanın bugune kadar yaptığı çalışmaların basında yer alan bilgilerini iste bakalım kaç çalışma yapmışta basinda yer almış. Benim evimin kapısı da herkese açık. İş yapmadıktan( liyakat, var olan sistemin geliştirilmesi, olmayan icjn elini kolunu taşın altına koyması gibi ) sonra açık olsa ne olur kapalı olsa ne olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Sendika başkanını kutluyorum.olayi özetle aciklamis. Sırf koltuk boş kalmasın diye o makama gelmiş gibi açıklamalar yapmis.sanki mahalleden 1 kişiyi kapmislar gel sen sendika başkanı ol demisler. kısaca Demek istediği suçlu vefat eden kisiler..yazık çok yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • SenarisT (3 yıl önce)
    Sayın Başkan bu açıklamaya takılıp bildiri yapacağına çalışanların arasında liyakata, özlük haklarına, çalışma saatlerine, kurumun diğer sorunlarıyla alakalı bugüne kadar çıkıp bi çalışma açıklama yapsaydiniz daha şık olurdu. Bugüne kadar demiryollarımız ile alakalı basinda tek cumlenizi okumadık ve şimdi gelmiş tepki gosteriyorsunuz. Demiryollari bi açıklama yapmadan sizin buna tepki vermeniz normal mj ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mükemmel yorum teşekkürler kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • SenarisT (3 yıl önce)
    Sayın Başkan bu açıklamaya takılıp bildiri yapacağına çalışanların arasında liyakata, özlük haklarına, çalışma saatlerine, kurumun diğer sorunlarıyla alakalı bugüne kadar çıkıp bi çalışma açıklama yapsaydiniz daha şık olurdu. Bugüne kadar demiryollarımız ile alakalı başında tek cumlenizi okumadık ve şimdi gelmiş tepki gosteriyorsunuz. Demiryollari bi açıklama yapmadan sizin buna tepki vermeniz normal mj ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Açıklama için teşekkür ederiz kazadan yaralı kurtulan arkadaşların ifadesi alınmadan konuşma kayıtları incelenmeden garda sefer emri verenleri dinlemeden kısacası inceleme ve soruşturma olmadan ne desek boş sendikadan ricamız olayın üzerine gitmesi ve gerçeklerin ortaya çıkmasına yardımcı olmasıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (3 yıl önce)
    Neyin peşindesin hikaye anlatma ha izinli hareket etmiş ki bu da çok büyük bir sorumsuzluk iletişim eksikliği Direk öldürmeye teşebbüs İzinsiz çıkması ise yine orda ki hareket memurları şefleri sorumlu olan herkesin bunun hesabını vermeli İş akitler direk fesh edilmeli Olması mümkün olmayan büyük bir hata Kimse kusura bakmasın bu sıradan basit adi bir suç değil Bu sorumsuzluk devleti hem manevi hem maddi zarara uğratmıştır
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    bu kaza hakkında şimdiye kadar yapılan en makul açıklama olmuş.
    0
    0
    Yanıtla